«Έπαθαν vertigo Βορίδης και Άδωνις»

10:37 15/2/2012 - Πηγή: AEK365

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 για την απόφαση των πρώην βουλευτών του κόματος, Άδωνη Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, να υπερψηφίσουν το Μνημόνιο και να διαφοροποιηθούν από την κομματική γραμμή λέγοντας πως και οι δυο έπαθαν vertigo δηλαδή έχασαν τον προσανατολισμό τους αμέσως μόλις πήραν υπουργεία.

Όπως είπε ο Καρατζαφέρης: "Τα προβλήματα άρχισαν όταν υπουργοποιήθηκαν οι κύριοι Βορίδης και Γεωργιάδης. Οι άνθρωποι επηρεάζονται, κάποιοι μιλάνε για vertigo, ότι ίσως η γρήγορη ανέλιξη επέβαλλε κάποια άλλη πολιτική ή να αλλάξουν τον προσανατολισμό τους".
Στο ερώτημα αν έχει ζητήσει από τους δύο πρώην βουλευτές να παραιτηθούν από το βουλευτικό αξίωμα και να παραδώσουν την έδρα τους στο ΛΑΟΣ απάντησε: "Δε ζήτησα τίποτα από κανένα".

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επιχείρησε να αιτιολογήσει την μεταστροφή του, την αποχώρηση του κόμματός του από την κυβέρνηση Παπαδήμου και την καταψήφιση του νέου μνημονίου τόνισε ότι "δεν υπήρχε καμία προοπτική" και πώς το ακολουθούμενο οικονομικό πρόγραμμα "δεν τραβάει".
Ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να μην υπογράψει την επιστολή την οποία αξιώνουν οι Ευρωπαίοι εταίροι στο πλαίσιο της απαίτησής τους για παροχή έγγραφων εγγυήσεων από τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου. "Δεν σώζεται η Ελλάδα παρά μόνο αν μας δώσουν μια περίοδο πενταετούς χάριτος να μην πληρώνουμε τόκους και μετά να συνεχίσουμε την αποπληρωμή καταβάλλοντας επιτόκια ύψους 1%, όμοια με αυτά που η ΕΚΤ δανείζει τις τράπεζες", πρότεινε ο κ. Καρατζαφέρης και υποστήριξε ότι για το ομόλογο του Μαρτίου "μπορούμε να πάρουμε ένα ενδιάμεσο δάνειο".
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι δεν φοβάται την χρεοκοπία. "Μην εκβιάζουμε τους Έλληνες", συνέχισε και δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να αποπληρώσει τους δανειστές της θα ακολουθήσουν όσα οι κύριοι Παπαδήμος, Παπανδρέου και Σαμαράς ισχυρίστηκαν ότι θα συμβούν. Οταν έχουν εκλογές η Γαλλία, η Γερμανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να πέσει" σημείωσε ο κ. Καρατζαφέρης και επέκρινε την ηγεσία της ΕΕ που άφησε να συζητείται στις 15 Φεβρουαρίου πώς θα αναχρηματοδοτηθεί το ομόλογο που λήγει τον Μάρτιο επισημαίνοντας ότι σκοπός ήταν να τρομοκρατηθούν με τον τρόπο αυτό οι Έλληνες πολίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα