Πετράκης: «Σαν να πήραν το πρωτάθλημα τα Χανιά»!

14:22 4/6/2012 - Πηγή: OnSports

Οι δυσκολίες που έφεραν σε πέρας τα Χανιά και κατάφεραν να παραμείνουν στην Football League 2 ισοδυναμούν με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, σύμφωνα με τον Γιάννη Πετράκη.

Ο τεχνικός των Κρητικών έδωσε μεγάλη συνέντευξη στα Χανιώτικα Νέα και τον συντάκτη του athlitiko.gr, Μάκη Κορτσωνάκη, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως είναι ικανοποιημένος

από την φετινή παρουσία της ομάδας.

Αναλυτικά αποσπάσματα:

Αρχικά, τα συμπεράσματά σας για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε…

«Πιστεύω ότι ήταν μία πολύ δύσκολη, με βάση όλες τις συγκυρίες που υπήρχαν στην κοινωνία αλλά και στην κατηγορία, χρονιά. Ήταν όμως και μια πολύ δημιουργική και επιτυχημένη χρονιά για τον Α.Ο. Χανιά».

Είναι επιτυχία ότι σώθηκε η ομάδα ή ο στόχος ήταν κάτι περισσότερο; Μισογεμάτο είναι το ποτήρι ή μισοάδειο;

«Η ομάδα την τελευταία αγωνιστική έπαιζε για να σωθεί, για να πέσει ή να ανέβει κατηγορία. Αυτό από μόνο του δείχνει το πόσο δύσκολο ήταν το πρωτάθλημα αλλά και πόσο η ομάδα ήταν κοντά και στο πάνω και στο κάτω. Αυτό βέβαια δεν αφορά μόνο τη δική μας ομάδα. Αφορούσε όλες τις ομάδες. Εάν τώρα πάρουμε τα δεδομένα και πούμε, η δική μας ομάδα με τι πολέμησε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και τι αφήνει παρακαταθήκη, η χρονιά για μένα δεν ήταν μόνο επιτυχημένη αλλά είναι σα να μπήκαμε στα πλέι οφ ή σα να πήραμε το πρωτάθλημα! Ξαναλέω, βάσει των δυσκολιών που υπήρχαν και του πώς διαμορφώθηκε το ρόστερ τη φετινή χρονιά».

Αληθεύει ότι έχετε πρόταση ή έχετε μιλήσει με τον Εργοτέλη;

«Θα μπορούσα να απαντήσω λακωνικά αλλά αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δεν έχω κάποια κρούση από το οποιοδήποτε σωματείο. Ούτε από τον Εργοτέλη. Αυτό που πρέπει να πω όμως είναι ότι στη διάρκεια της χρονιάς, είχα δύο κρούσεις από ομάδες Β' Εθνικής, που για λόγους αρχής, εγώ αυτό που υπηρετώ δεν το αφήνω εύκολα».

Ποιες ήταν;

«Δεν χρειάζεται να κάνουμε αναφορά. Νομίζω ότι ξέρουν αυτοί που είναι κοντά στην ομάδα ποιες ομάδες ήταν».

Και γιατί απορρίψατε τις προτάσεις; Ήταν ομάδες Β' Εθνικής.

«Γιατί δεν το έχω ξανακάνει. Είναι θέμα αρχής. Πρέπει να πω ότι όταν ήμουν στη Νέα Ιωνία, είχε προκύψει και πάλι τότε τέτοιο θέμα. Και στο Ρέθυμνο. Εγώ όμως δεν ήθελα ν? αφήσω αυτό που ξεκίνησα γιατί έτσι είμαι σαν άνθρωπος. Όταν παίρνω μια απόφαση είναι συνειδητή. Τη στηρίζω και την υποστηρίζω για λόγους αρχής και που έχουν να κάνουν με το πώς σκέφτομαι. Πίστευα πολύ στο ταλέντο και στην ικανότητα των παιδιών που είχα μαζί μου και δεν θεώρησα ότι είχα το δικαίωμα αυτή την προσπάθεια που ξεκίνησε ο Α.Ο. Χανιά, τον οποίο πιστεύω πολύ για τη δυναμική που τον διακρίνει, να την άφηνα στη μέση και να έφευγα».

Keywords
Τυχαία Θέματα