Παπανικολάου: «Τη βάση για το μέλλον»

Για την προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα της Παραμυθιάς, η οποία αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ, μίλησε ο Νίκος Παπανικολάου.

Ο τεχνικός του συλλόγου της Θεσπρωτίας, που μετράει μόλις πέντε χρόνια ζωής, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για το κλειστό γυμναστήριο που έδωσε κίνητρο, τους στόχους, αλλά και το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ. Αναλυτικά τα

όσα είπε…

Για την Παραμυθιά και την προσπάθεια που κάνει: «Είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και πέντε χρόνια από ανθρώπους που είναι παλιοί παίκτες και αγαπάνε το άθλημα. Αποφάσισαν να φτιάξουν μια ομάδα για την πόλη τους και να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να αθλούνται. Πολύ σημαντικός παράγοντας στη δημιουργία αυτού του συλλόγου ήταν όταν κατασκευάστηκε το κλειστό γήπεδο που έχουμε και είναι ένα στολίδι για τη περιοχή. Η δημιουργία του έδωσε κίνητρο και ώθηση για να δημιουργηθεί κάτι.

Από εκεί και πέρα, τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε διοργανώσει δύο τουρνουά, στα οποία συμμετείχαν οι εθνικές μας ομάδες των Νέων και των Εφήβων, καθώς έχουμε βοηθό την ΕΟΚ στην προσπάθεια που κάνουμε. Για εμάς είναι σημαντικό να γνωρίσουμε το άθλημα στο κόσμο και να δείξουμε ότι η μπασκετική καρδιά χτυπάει και εδώ, στην Παραμυθιά».

Για το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ: «Δυστυχώς, με κάποιες εξαιρέσεις, είναι μια περιοχή που μπασκετικά στερείται. Γίνεται κάποια προσπάθεια, όμως δεν μπορούμε να συγκριθούμε με πόλεις όπως η Λάρισα και η Κρήτη. Το μεγάλο πρόβλημα σε όλη την ευρύτερη περιοχή είναι ότι δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις για να φιλοξενήσουν ακαδημίες και ομάδες. Με ελάχιστες προπονήσεις δεν μπορεί να υπάρξει βελτίωση και αποτελέσματα».

Για τους στόχους της ομάδας: «Οι στόχοι είναι να κερδίσουμε την παραμονή μας και παράλληλα να δώσουμε χρόνο στα νεαρά παιδιά της Παραμυθιάς. Θέλουμε να πάρουν εμπειρίες και σε βάθος χρόνου η ομάδα να απαρτίζεται καθαρά από παίκτες της πόλης. Φέτος, ουσιαστικά, προσπαθούμε να βάλουμε τη βάση για το μέλλον».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα