Ολυμπιακός: Βασιλόπουλος, Μάντζαρης και Λάζος για Μπαρτσελόνα

19:20 5/5/2012 - Πηγή: OnSports

Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Βαγγέλης Μάντζαρης και Λάζαρος Παπαδόπουλος μίλησαν στην Ευρωλίγκα για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης για να νικήσει την Μπαρτσελόνα και να σταματήσει τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο.

Όλοι συμφωνούν ότι η άμυνα είναι το «κλειδί» του φετινού Ολυμπιακού και αυτό που μπορεί να τον οδηγήσει στην επιτυχία και στην Τουρκία, ενώ θεωρούν

πως ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο μπορεί να περιοριστεί μόνο με ομαδική προσπάθεια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των τριών «ερυθρόλευκων» σε video που δημιούργησε η Ευρωλίγκα ενόψει του Final 4 (11/13-05):

Παναγιώτης Βασιλόπουλος: «Αν θέλεις να είσαι πρώτος και να κατακτήσεις το πρωτάθλημα, πρέπει να παίξεις καλή άμυνα. Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να σταματήσει τον Ναβάρο με άμυνα ενός εναντίον ενός. Θα ήταν τρελό αν το πιστεύει κάποιος αυτό. Πρέπει να γίνει ομαδική προσπάθεια πάνω του. Μια ομάδα έχει έναν στόχο και όλοι πρέπει να δουλεύουν όλοι μαζί για αυτό.

Είτε ο αντίπαλος λέγεται Ναβάρο, Πιτ Μάικλ. Έχουν πολλούς παίκτες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά και πρέπει να τους προσέξουμε όλους. Εύχομαι όλοι να είναι υγιείς και να το διασκεδάσουμε. Μόνο έτσι μπορούν να έρθουν οι νίκες».

Βαγγέλης Μάντζαρης: «Το κλειδί θα είναι η άμυνά μας που είναι το μεγαλύτερό μας όπλο. Η ομάδα που θα βρει ρυθμό θα είναι το φαβορί για να πάρει και τη νίκη. Όλοι λένε πως είμαστε το αουτσάιντερ, αλλά σε ημιτελικούς και τελικούς γίνεται μόνο ένα ματς και όλα μπορούν να συμβούν. Δεν έχουμε πίεση.

Για εμάς στο Final 4 μόνο καλά πράγματα μπορούν να συμβούν και πιστεύουμε πως μπορούμε να νικήσουμε τα παιχνίδια. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις. Θα κάνουμε τα πάντα για να μην αφήσουμε τον Ναβάρο να σκοράρει και αν το καταφέρουμε αυτό η Μπαρτσελόνα θα έχει πρόβλημα. Θα επικεντρώσουμε την άμυνά μας πάνω του για να τον ωθήσουμε σε λάθη».

Λάζαρος Παπαδόπουλος: «Πρέπει να έχουμε ενέργεια, κάτι που σημαίνει αιφνιδιασμούς, ριμπάουντ, καλή άμυνα. Είμαστε μια πολύ νεανική ομάδα. Δεν έχουμε εμπειρία από τέτοιες διοργανώσεις, αλλά με την ενέργειά μας μπορούμε να αντιπαραθέσουμε τα μειονεκτήματά μας. Όλα μπορούν να συμβούν.

Μερικές φορές είναι καλύτερα να παίζεις σαν αουτσάιντερ. Το σημερινό μπάσκετ είναι πολύ διαφορετικό. Ένας παίκτης μόνος του δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ακόμη και αν είναι εξαιρετικός παίκτης (όπως ο Ναβάρο). Πρέπει να προσέξουμε όλη την ομάδα. Αν ένας ή δύο αντίπαλοι σκοράρουν 30 πόντους και παρόλα αυτά νικήσουμε, αυτό θα είναι καλύτερο για εμάς».

{youtube}GgqCyGN_-Nw{/youtube}

Keywords
Τυχαία Θέματα