Ολυμπιακή Φλόγα: Από τα Γιάννενα ως την Καβάλα

Στην Μακεδονίας βρίσκεται Ολυμπιακή Φλόγα, μετά την 4η ημέρα της Λαμπαδηδρομίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012».


Εφυγε το πρωϊ της Κυριακής από τα Ιωάννινα και έκανε την πρώτη στάση στην Κοζάνη, όπου την Τελετή παρακολούθησε εμφανώς συγκινημένη η Νίτσα Μπάμπου, κόρη ενός από τους δρομείς

στην πρώτη Λαμπαδηδρομία που έγινε στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, το 1936 για το Βερολίνο, τρέχοντας και τότε στην Κοζάνη.

Επόμενος σταθμός ήταν η Βέροια και το βωμό άναψε η πρωταθλήτρια του επτάθλου Σοφία Υφαντίδου, που θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ωστόσο η Βέροια δεν ξεχώρισε μόνο με την πληθωρική παρουσία των πολιτών, αλλά και με την παιδική χορωδία που την αποτελούσαν περίπου 50 μαθητές και μαθήτριες, που τραγούδησαν τον Ολυμπιακό αλλά και τον Εθνικό Υμνο.

Η Λαμπαδηδρομία συνεχίστηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου έγιναν δύο Τελετές ανάμματος βωμών, μία στον Λευκό Πύργο και μία στο Ολυμπιακό Μουσείο.
Την Φλόγα μετέφεραν μεταξύ άλλων Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, όπως η Βούλα Πατουλίδου, η Τασούλα Κελεσίδου, ο Ιωάννης Μελισσανίδης, η Γιάννα Χατζηιωάννου και ο Αρης Γρηγοριάδης που θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για τους αγώνες της κολύμβησης, αλλά και ο Παραολυμπιονίκης Σίμος Παλτσανιτίδης.

Τον βωμό άναψε στο Ολυμπιακό Μουσείο η Βούλα Πατουλίδου που τόνισε: «Κάθε φορά που κρατάω το Ολυμπιακό Φως νιώθω τα ίδια ακριβώς πανέμορφα συναισθήματα. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στους αθλητές μας που θα πάνε στους Ολυμπιακούς».
Την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκπροσώπησε το μέλος της Ολομέλειας και Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος που μεταξύ άλλων τόνισε: «Η Λαμπαδηδρομία που ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες, υπενθυμίζει σε όλους μας, τα Ολυμπιακά ιδανικά και τις Ολυμπιακές αξίες. Χρέος όλων μας, είναι να μεταλαμπαδεύσουμε αυτά τα ιδανικά στους αθλητές που θα πάνε στο Λονδίνο, αλλά κυρίως στις νέες γενιές, προκειμένου να ελπίζουμε σε έναν καλύτερο και πιο ειρηνικό κόσμο».
Το βράδυ η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στην Καβάλα, όπου σε μια πολύ θερμή Τελετή, την υποδέχτηκαν οι κάτοικοι της πόλης, πριν διανυκτερεύσει.
Την Δευτέρα 14 Μαϊου, 5η ημέρα της Λαμπαδηδρομίας, η Φλόγα θα ξεκινήσει από την Καβάλα και θα περάσει από την Κομοτηνή, το συνοριακό φυλάκιο Κήπων, τις Φέρες, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και θα καταλήξει για να διανυκτερεύσει στην Δράμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα