Οκτώβριος 2011: Η πρόκριση που έγινε… συνήθεια

Ο Οκτώβριος του 2011 θα μείνει χαραγμένος στη μνήμη των Ελλήνων φιλάθλων για την πρόκριση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στην τελική φάση του Εuro 2012.

Mια απόλυτα πετυχημένη διαδρομή στα προκριματικά επιβραβεύτηκε σε απόλυτο βαθμό για τον Φερνάντο Σάντος και τους παίκτες του, με το 2-0 εις βάρος της Κροατίας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και την εξασφάλιση της παρουσίας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, το καλοκαίρι

του 2012.

Και ενώ σε εγχώριο επίπεδο το γεγονός του μήνα ήταν χαρμόσυνο, σε παγκόσμιο ήταν τραγικό, με το θάνατο του Μάρκο Σιμοντσέλι, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στην πίστα Σεπάνγκ στο γκραν πρι της Μαλαισίας.

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είχε και δεύτερο θύμα μέσα στον Οκτώβριο με το θάνατο του Νταν Γουέλντον στο Λας Βέγκας στη διάρκεια αγώνα Indycar. Στα καλά νέα του χώρου, η κατάκτηση του τίτλου στη F-1 από τον Σεμπάστιαν Φέτελ και στο Moto-GP από τον Κέισι Στόνερ.

Επιστρέφοντας στα ελληνικά δρώμενα, ξεχώρισε η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ με το τέλος εποχής... Χιμένεθ και την πρόσληψη του Νίκου Κωστένογλου, η εξασφάλιση στα... χαρτιά και τα δικαστήρια, της παραμονής του Αστέρα Τρίπολης στη Super League, παρά τον υποβιβασμό του στα γήπεδα, αλλά και τη συμμετοχή του στη δικογραφία των στημένων αγώνων και αντίστοιχα ο προβιβασμός στη Σούπερ Λίγκα του Λεβαδειακού και της Δόξας Δράμας.

Στις 25 Οκτωβρίου η οικογένεια του Ολυμπιακού έγινε «φτωχότερη» με το χαμό του τελευταίου από τα θρυλικά αδέρφια Ανδριανόπουλου, τον Λεωνίδα που «έφυγε» σε ηλικία 100 χρόνων.

Σε διεθνές ποδοσφαιρικό επίπεδο ξεχώρισε ο διασυρμός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη Μάντσεστερ Σίτι με 6-1, στο Ολντ Τράφορντ και ο σοβαρός τραυματισμός του Τζενάρο Γκατούζο, ο οποίος έχασε προσωπινά την όρασή του στο αριστερό μάτι.

Φυσικά, στην ιστορία θα μείνει χαραγμένος ο Οκτώβριος του 2011 και για το θάνατο του Μοαμάρ Καντάφι, ο οποίος σκοτώθηκε από πυρά των αντικαθεστωτικών της Λιβύης στις 20 Οκτωβρίου, αλλά και για το χαμό του «εγκέφαλου» της Apple και εκ των κορυφαίων προσωπικοτήτων στο χώρο της τεχνολογίας, Steve Jobs…

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα