Πόπη Παπανδρέου: Καμιά σχέση με τον Γιώργο…

Όσο απογοητεύτηκαν οι περισσότεροι Έλληνες από τους χειρισμούς του συνεπώνυμου πρωθυπουργού, τόσο αναθάρρησε το ελληνικό ποδόσφαιρο από την αποφασιστικότητα της 34χρονης δικαστικού.

Ήταν τέλη του 2010 όταν η ροϊσταμένη της Εισαγγελείας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου ανέθεσε στην αντεισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου την υπόθεση της καταγγελίας σχετικά με «στημένα» παιχνίδια ποδοσφαίρου. Η νεαρή εισαγγελέας δεν έχασε καθόλου χρόνου και πριν να περάσει καλά-καλά ένας χρόνος, διάστημα μικρό για όσους γνωρίζουν

τι απαιτείται για τόσο μεγάλες και… σκοτεινές υποθέσεις, είχε καταφέρει να προκαλέσει πάταγο με τις εξελίξεις και τη δικογραφία που σχηματίστηκε γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση που αφορούσε άμεσα το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η κ. Παπανδρέου αναμφίβολα μπορεί να πάρει θέση ανάμεσα στα πρόσωπα της χρονιάς, αν και η δράση της αναφορικά με το θέμα των «στημένων» δεν περιορίστηκε στους μήνες του 2011 που πήρε δημοσιότητα το ζήτημα. Η ίδια είχε κάνει όλη την απαραίτητη προεργασία από το 2010 όπως αναφέραμε, έτσι ώστε να «δέσει» καλά το θέμα και να μπορεί να στηρίξει πράγματα που θα βοηθούσαν στην κάθαρση του χώρου του αθλήματος.

Η Πόπη Παπανδρέου που έχει στο βιογραφικό της σπουδές νομικής και μεταπτυχιακά στην οικονομία, συνέδεσε το όνομά της με την μεγαλύτερη ως τώρα υπόθεση «στημένων» αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και με άλλες μεγάλες υποθέσεις όπως αυτή των υποβρυχίων αλλά και αυτή των διεφθαρμένων οικονομικών επιθερωρητών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η κ. Παπανδρέου μελέτησε διεξοδικά ακόμα και το βιβλίο του Καναδού συγγραφέα-δημοσιογράφου, Ντέκλαν Χιλ, με τίτλο «Τα στημένα. Ποδόσφαιρο και οργανωμένο έγκλημα» έτσι ώστε να έχει πλήρη γνώση για τον τρόπο που εργάζεται το κύκλωμα χειραγώγησης και προκαθορισμού αποτελεσμάτων στο ποδόσφαιρο. Έτσι, κατάφερε μέσα σε λιγότερο από πέντε μήνες να φτάσει στην άκρη του νήματος και να αρχίσει να ξετυλίγει το κουβάρι.

Ημερομηνίες σταθμός για τη δράση της, ήταν η 21η Φεβρουαρίου και η 21η Ιουνίου. Στην πρώτη, η κ. Παπανδρέου είχε συναντηθεί με αξιωματούχους της UEFA στο «Ελευθέρθος Βενιζέλος» και πήρε όλα τα απαραίτητα στοιχεία που είχε στα χέρια της η ομοσπονδία έτσι ώστε να «τρέξει» ακόμα πιο διεξοδικά την υπόθεση, ενώ στη δεύτερη είχε ολοκληρώσει την έκθεσή της και με τη δημοσιοποίησή της έφερε στο φως όλα όσα αφορούσαν το θέμα των στημένων αγώνων στην Ελλάδα.

Πλέον, στην αυγή του 2012, μπορείτε να δείτε συγκεντρωμένα όλα τα στοιχεία και τις εξελίξεις της υπόθεσης και συνολικά όλα τα θέματα που αφορούν την αθλητική δικαιοσύνη, καθώς πέρα από «στημένα», το ελληνικό ποδόσφαιρο ταλανίζεται και από… αβεβαιότητα για το ποιος πρέπει να παίξει και σε ποιο πρωτάθλημα, πλαστογραφίες, πειθαρχικές διώξεις και διάφορες άλλες… «ομορφιές» τις οποίες έβαλε στο... στόχαστρο η κ. Παπανδρέου με την έρευνά της.

Keywords
Αναζητήσεις
ποπη παπανδρεου φωτης σηφακης, πόπη παπανδρέου βιογραφικό
Τυχαία Θέματα