Οι τρεις δρόμοι, ο εξής μονόδρομος

Φτάσαμε, λοιπόν, στο σημείο μηδέν. Με καθυστέρηση, καθώς η ΑΕΚ επί της ουσίας φυτοζωεί εδώ και χρόνια. Από τότε που τα «έσπασαν» οι μέτοχοι με τον Νικολαϊδη και άρχισαν τα... ρεσάλτα από το καράβι.

Πίστεψαν πως μπορούσαν να το διαχειριστούν και αποδείχθηκαν ανίκανοι στη διοίκηση μιας ποδοσφαιρικής εταιρείας. Μπροστά στους μετόχους –ενεργούς, ανενεργούς, υποστηρικτές ή όπως αλλιώς θέλουν να αποκαλούνται– ανοίγονται τρεις δρόμοι. Και επί της ουσίας, ο εξής μονόδρομος...

Δυστυχώς, ούτε τώρα που τα πράγματα φαίνεται πως βρίσκονται

σε οριακό σημείο, φαίνεται να υπάρχουν ψήγματα ειλικρίνειας στην ομάδα. Ολα όσα συμβαίνουν από το βράδυ της Κυριακής, έρχονται να προστεθούν στο ρεσιτάλ υποκρισίας. Προφανώς και αν πραγματικά ήθελαν να βοηθήσουν μόνο την ομάδα και να πιέσουν για εύρεση λύσης, όσοι αποτελούν τη νυν διοίκηση έπρεπε να είχαν αποχαιρετήσει από τα τέλη του περασμένου Μαϊου. Και αν δεχθούμε αυτό που παραδέχθηκαν κυνικά, πως το έπραξαν για να μην πέσουν τα βέλη στην ομάδα, λησμόνησαν προφανώς να αναφέρουν πως το έκαναν και (ίσως και κυρίως) προκειμένου να μη πέσει σε αυτούς το ανάθεμα, σε ενδεχόμενες στραβές στα ματς με Αρη, Λοκομοτίβ και ΠΑΟ που ακολουθούν.

Επί μήνες, ο Αδαμίδης και οι συνακόλουθοι του, προσπάθησαν να εμφανίσουν μια διαφορετική πραγματικότητα. Σε μια ομάδα που κοντεύει να ξεχάσει σε ποιους οφείλει χρήματα, πέρασαν την εικονική πραγματικότητα. Μίλησαν για ένα βήμα από την οικονομική εξυγίανση! Συναλλάχθηκαν και έφεραν ως ισότιμους συνομιλητές και υποψήφιους «επενδυτές», τυχοδιώκτες που δεν είχαν καμία επίφαση σοβαρότητας. Και τώρα, μένουν μέχρι να φύγουν. Εκτός κι αν τα πράγματα κυλήσουν έτσι και εν τέλει μείνουν.

Βέβαια, το θέμα της ΑΕΚ δεν μπορεί να είναι ο Αδαμίδης. Το ζήτημα αφορά τους μετόχους: ενεργούς, ανενεργούς, μετατραπέντες σε supporters, κάθε ευφυολόγημα που ανακαλύφθηκε στο πέρασμα των ετών για να τους βγάλει από τη δύσκολη θέση. Διότι, τα πράγματα είναι αρκετά απλά, αν κάποιος δεν θέλει να αποποιηθεί των ευθυνών του. Σας το έχω αναφέρει και κατά το παρελθόν, αλλά ας το δούμε και τώρα που το θέμα καίει.

Οι τρεις δρόμοι που έχουν οι μέτοχοι της ΑΕΚ, είναι οι εξής:
1. Να αναλάβουν τη χρηματοδότηση της ομάδας, βάσει των απαιτήσεων, των αναγκών και της ιστορίας της. Οχι με χαρτζιλίκια, όχι με παρακάλια, αλλά σύμφωνα με όσα προκύπτει από τη τιμή της παρουσίας κάποιου στη μετοχική ομάδα της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ηδη, με λεφτά που απέκτησαν από τον κόσμο της ΑΕΚ (άμεσα ή έμμεσα) και δανειακές συμφωνίες που ποτέ δεν τήρησαν, κατάφεραν με τα ψέματα να ελέγχουν απόλυτα ένα από τα πλέον εμπορικά μαγαζιά της χώρας. Το έφτασαν σε τραγικό σημείο και αυτοί ευθύνονται γι’ αυτό.

2. Να βρουν μια σωστή, αξιοπρεπή και αξιόπιστη εναλλακτική επιλογή, ώστε να παραδώσουν την εταιρεία. Είναι οι μόνοι που μπήκαν στην ΑΕΚ από το παράθυρο και ως σωτήρες, ας φροντίσουν να μη βγουν από το...παράθυρο. Οχι βέβαια συνομιλώντας με πρόσωπα που απασχολούν τον ποινικό κώδικα, αλλά με ευηπόληπτους επιχειρηματίες και ανθρώπους

Keywords
Τυχαία Θέματα