Πασκουάλ: «Κάθε χρονιά, καινούρια πρόκληση»

Ο Τσάβι Πασκουάλ αναδείχτηκε πριν λίγες ημέρες ως ο καλύτερος προπονητής του περσινού ισπανικού πρωταθλήματος, με τον ίδιο να τονίζει πως κάθε χρονιά είναι μία πρόκληση για αυτόν.

Αναλυτικά η συνέντευξη…

-Δεν έχετε κουραστεί να κερδίζετε; Τι περισσότερο σας έχει μείνει να περιμένετε ακόμα;
«Μου αρέσει να δουλεύω σκληρά. Κάθε χρονιά είναι μια καινούργια πρόκληση και θέλω να βελτιώνομαι συνεχώς. Αυτό είναι το κίνητρο που έχω. Να ξεπερνάμε την πρόκληση της κάθε μέρας».

-Μιλώντας για μπάσκετ, οι καινούργιες προσθήκες στην ομάδα πόσο πιστεύεις ότι βοηθούν στο σύνολο;
«Σε

κάθε σύνολο είναι καλό να κάνεις κάποιες αλλαγές για να δίνεις στην ομάδα την φρεσκάδα και την φιλοδοξία που χρειάζεται. Τα καινούργια παιδιά προσαρμόζονται σιγά σιγά και τους δίνω να καταλάβουν τους καινούργιους κανόνες και πώς θα ωφελήσουν την ομάδα από δω και πέρα».

-Λείπει από την ομάδα ο Ρίκι Ρούμπιο;
«Από πλευράς αγωνιστικού επιπέδου ελπίζω να μην γίνει αισθητή η απουσία του. Από ανθρώπινης πλευράς θα μας λείψει σίγουρα. Ο Ρίκι είναι φοβερός τύπος και πάντα δημιουργούσε πολύ καλή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια. Του εύχομαι τα καλύτερα στην καινούργια του ομάδα».

-Φοβάσαι μήπως κάποια στιγμή δεις τον εαυτό σου εκτός Μπαρτσελόνα;
«Για την ώρα δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο. Βρίσκομαι στην πέμπτη μου σεζόν ως προπονητής και είμαι συγκεντρωμένος σε αυτό. Είμαι χαρούμενος με την δουλειά μου εδώ στην Μπαρτσελόνα και ελπίζω να συνεχίσω για πολλά χρόνια ακόμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα