Ο Ντομίνγκος, ο Όλοφ και ο... ΠΑΟ!

Η φιέστα για το 39ο πρωτάθλημα και το 15ο νταμπλ του Θρύλου ανήκει πλέον στο παρελθόν και το μόνο που θα μείνει στο μυαλό είναι γλυκές αναμνήσεις και η προσμονή για το επόμενο που θα... ράψει και το 4ο αστέρι στην ερυθρόλευκη.

Από σήμερα, ωστόσο, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι συνεργάτες του σηκώνουν πάλι τα μανίκια για την επόμενη μέρα. Το «γιατί ο Πασιένσια» το αναλύσαμε πριν από αρκετές ημέρες. Τώρα αυτό που απομένει να μάθουμε είναι το πότε ακριβώς θα έρθει

ο Πορτογάλος στην Ελλάδα για υπογραφές και την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Εκτιμώ ότι αυτό θα συμβεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας οπότε και θα επιστρέψει ο πρόεδρος της ΠΑΕ από την Τουρκία, όπου θα πάει σε λίγες ώρες για να στηρίξει την προσπάθεια των «μπέμπηδων» του Ντούντα στο φάιναλ φορ.

Άμεση προτεραιότητα για τη διοίκηση αυτές τις ώρες, είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις τέσσερις «παλιοσειρές» της ομάδας. Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Μοδέστο και Πάντελιτς θα πρέπει να απαντήσουν, απευθείας ή μέσω των εκπροσώπων τους, στις προτάσεις ανανέωσης που τους έχουν γίνει εδώ και αρκετές μέρες, το αργότερο μέχρι αύριο...

Όλοφ και Μάρκο απέφυγαν να τοποθετηθούν επί του θέματος στο περιθώριο της χθεσινής φιέστας παρότι ρωτήθηκαν σχετικά. Το έκαναν επειδή, προφανώς, περιμένουν «κάτι παραπάνω» από τις αρχικές προτάσεις της διοίκησης.

Αν δεν πέφτω έξω στα ποσά, τους έχει προταθεί μείωση γύρω στο 30% των χρημάτων που πήραν φέτος, αλλά με τον διπλασιασμό της εφορίας από το 20 στο 40%, θα βγουν πάνω-κάτω τα ίδια χρήματα από το ταμείο του συλλόγου. Πέρα από την προσφορά τους, άλλωστε, που δεν αμφισβητείται από κανέναν, παίζει ρόλο και η ηλικία, αλλά και το τι αναμένεται να κάνουν την επόμενη σεζόν...

Η πρόταση στον Μέλμπεργκ έχει φτάσει στο ένα εκατομμύριο συν μπόνους από το 1,5 που πήρε φέτος. Δεν νομίζω ότι είναι εύκολο να βρει αλλού αυτά τα λεφτά ή έστω σε ομάδα με υψηλότερους στόχους. Αν θελήσει να αλλάξει φανέλα στα 34ά του και μια σεζόν πριν κρεμάσει τα παπούτσια του θα το γνωρίζουμε άμεσα. Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους τρεις σωματοφύλακες.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Πάντελιτς προέρχεται από τραυματισμό, ο Μοδέστο δεν είχε φέτος χρονιά ανάλογη της περσινής, ενώ ο Ιμπαγάσα παρότι παραμένει «εγκέφαλος», ολόκληρο 90άλεπτο φέτος δεν έβγαλε. Που καταλήγουμε; Η απόφαση που θα πάρουν, θα πρέπει να έχει συμπεριλάβει όλα τα παραπάνω κι όχι μόνο το αν θα βάλουν στην τσέπη εκατό ή διακόσια χιλιάρικα παραπάνω.

Νομίζω πως δύσκολα άλλη διοίκηση θα έκανε προτάσεις ανανέωσης και στις τέσσερις «παλιοσειρές», αλλά ο Μαρινάκης είχε δώσει τον λόγο του, στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν, και τον κράτησε. Όσοι επιλέξουν να μείνουν έχει καλώς. Όσοι, αντίθετα, επιλέξουν να φύγουν ώρα τους καλή.

Απλά, αν αποχωρήσει τελικά ο Μέλμπεργκ, ο νέος προπονητής θα αποκτήσει έναν ακόμη... πονοκέφαλο, καθώς η απουσία του Σουηδού δεν είναι από εκείνες που καλύπτονται εύκολα. Αν δεν με πιστεύετε, ρωτήστε και στον ΠΑΟ τι έχουν τραβήξει τόσα χρόνια για να βρουν έναν στόπερ κλάσης κι

Keywords
Τυχαία Θέματα