Ο διεθνής Τύπος για το «αντίο» του Βαλβέρδε (photos)

Το… δεύτερο «κεφάλαιο» του Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό… έκλεισε ουσιαστικά το μεσημέρι της Πέμπτης (19/4) με τη συνέντευξη του Ισπανού τεχνικού. Η είδηση της αποχώρησής του έγινε θέμα σε όλη την Ευρώπη.

Η… αναγγελία της αποχώρησης του «τσινγκούρι» φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, αλλά και στον Τύπο της Ισπανίας, ενώ αναφορές υπάρχουν στα γαλλικά Μέσα, τον Τύπο της Σερβίας και της Ολλανδίας. Μάλιστα, πιθανός αντικαταστάτης,

σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ είναι ο τεχνικός της Βαλένθια, Ουνάι Έμερι.

«Τέλος στην… επιστροφή του Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό», είναι ο τίτλος της ισπανικής ιστοσελίδας «Eleconomista» και συνεχίζει στο κείμενο: «Ο Ισπανός τεχνικός Ερνέστο Βαλβέρδε ανέφερε την Πέμπτη (19/4) ότι θα αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία του πρωταθλητή Ελλάδας, Ολυμπιακού.

Ο προπονητής οδήγησε τον ελληνικό σύλλογο αυτή την σεζόν στη κατάκτηση του 39ου πρωταθλήματος, στην δεύτερη θητεία του στην ομάδα. «Είναι δύσκολη μέρα για μένα καθώς δεν θα παραμείνω και τη νέα σεζόν», ήταν τα λόγια του Βαλβέρδε, καθώς το διετές συμβόλαιό του ολοκληρώνεται στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Ο Βαλβέρδε ανέλαβε την ομάδα του Πειραιά την περίοδο 2008-’09 κατακτώντας το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Στην συνέχεια εργάστηκε στην Βιγιαρεάλ και το 2010 επέστρεψε στον Ολυμπιακό, με τον οποίο κατέκτησε το 38ο πρωτάθλημα. Τα ελληνικά Μέσα αναφέρουν πως ο τεχνικός της Βαλένθια Ουνάι Έμερι είναι το φαβορί για να αντικαταστήσει τον Βαλβέρδε».

Για την φυγή του «τσινγκούρι» κάνει λόγο και η γαλλική έκδοση του «Eurosport». Αναλυτικά: «Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει κατακτήσει το Πρωτάθλημα, ανέφερε την Πέμπτη πως θα φύγει από την ομάδα, καθώς ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του.

«Οι λόγοι είναι προσωπικοί. Την πρώτη φορά που ήρθα εδώ το 2008, δεν ήξερα που… έμπλεκα. Δεν ήμουν σίγουρος πως είχα κάνει την σωστή επιλογή. Σήμερα, γνωρίζω ότι ήταν σωστή απόφαση», ήταν τα λόγια του 48χρονου προπονητή, ο οποίος τις τρεις χρονιές στον Ολυμπιακό κατέκτησε τρία πρωταθλήματα (2009, 2011, 2012) και ένα Κύπελλο (2009)».

Από την πλευρά του το σέρβικο site «Novosti», υποστηρίζει: «Ο Ισπανός προπονητής Ερνέστο Βαλβέρδε επιβεβαίωσε την αποχώρησή του από τον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο Βαλβέρδε πρόσφατα κέρδισε με τον Ολυμπιακό το Πρωτάθλημα Ελλάδας, το 39ο στην ιστορία του συλλόγου και εξήγησε τους λόγους.

Ως πιθανός αντικαταστάτης του επιτυχημένου Βαλβέρδε, ο Τύπος της Ελλάδας αναφέρει τον προπονητή της Βαλένθια, Ουνάι Έμερι».

Τέλος, η «Voetbalprimeur» της Ολλανδίας, τονίζει: «Ο επιτυχημένος Βαλβέρδε αποχώρησε από τον Ολυμπιακό»

Ο τεχνικός Ερνέστο Βαλβέρδε φεύγει από τον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του που ολοκληρώνεται. Εργάζεται στον Ολυμπιακό από το 2010. Το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν είναι με τον Ατρόμητο. Ο Ολυμπιακός στον τελικό του Κυπέλλου θα αντιμετωπίσει την ίδια ομάδα στις 28 Απριλίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα