Ο Μπόλονι τον φρενάρει

22:27 7/5/2012 - Πηγή: OnSports

Ο ΠΑΟΚ πέταξε δύο βαθμούς όχι γιατί ήταν καλύτερος από τον Ατρόμητο, αλλά γιατί το παιχνίδι του ήρθε τόσο βολικά που μάλλον εγκλιμάτισε που δεν το πήρε.

Το ότι το γκολ του Μήτρογλου είναι οφσάιντ, αποτελεί τη μία παράμετρο, αλλά νομίζω πως η εικόνα του ΠΑΟΚ ήταν τέτοια που μάλλον θα πρέπει να το αναλύσουμε λίγο παραπάνω.

Θεωρώ πως ο Μπόλονι είναι σε τραγική κατάσταση. Δεν δίνει

στην ομάδα ούτε φρεσκάδα, ούτε αυτοματισμούς, ούτε ένα ξεκάθαρο στρατηγικό πλάνο.

Για παράδειγμα, σήμερα έδωσε χώρο στον Ατρόμητο, αλλά ήταν ξεκάθαρο – πρέπει να είσαι γκαβός για να μη το δεις – πως δεν είχε δουλεμένη την κόντρα επίθεση. Το ένστικτο του Σαλπιγγίδη, η ποιότητα του Λάζαρ και η τραγική τοποθέτηση του Τόμας ήταν οι λόγοι που ο ΠΑΟΚ πέτυχε γκολ στη κόντρα. Όχι κάποιος αυτοματισμός ή κάποια άσκηση.

Το ότι όποτε η ομάδα έβγαινε στη κόντρα και δεν ήταν δουλεμένη, φάνηκε από το γεγονός πως αν εξαιρεθεί μία μπαλιά του Κλάους στον Λάζαρ, οι παίκτες δεν ήξεραν τι να κάνουν τη μπάλα. Συνήθως σταματούσαν και την γύριζαν πίσω.

Προσπαθούσα να μετρήσω πόσες φορές ο Λίνο περίμενε τον Σταφυλίδη ή ο Σαλπιγγίδης τον Έτο και δεν έφευγαν στον χώρο που υπήρχε, αλλά σε κάποια φάση έχασα το μέτρημα. Για τη σημασία του αγώνα, η συμπεριφορά της ομάδας ήταν αστεία.

Πάμε και στη διαχείριση κατά τη διάρκεια του αγώνα. Σε ένα πρώτο ημίχρονο που θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ισορροπημένο, αφού δεν υπάρχουν φάσεις στις εστίες, ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να προηγηθεί με το πολύ όμορφο γκολ του Σαλπιγγίδη.

Ο Δώνης, ξεκινάει το δεύτερο ημίχρονο με δύο αλλαγές υψηλού ρίσκου, ενώ τις κλείνει στο 65΄βάζοντας και άλλον φορ αντί αμυντικού χαφ.

Η απάντηση του Μπόλονι στο υψηλό ρίσκο του αντιπάλου του δεν ήρθε στο τάιμινγκ που έπρεπε. Με ποσοστά κατοχής 60% - 40% υπέρ του Ατρομήτου και με τους χώρους πλέον πολύ περισσότερο, ο όχι δουλεμένος ΠΑΟΚ να παίξει την κόντρα, είχε ανάγκη τον Ίβιτς για να κρατήσει μπάλα και τον Γεωργιάδη για να φύγει στον χώρο.

Η αλλαγή του Γεωργιάδη έρχεται στο 78΄και του Ίβιτς στο 82΄, κάτι που ακολούθησε το γκολ της ισοφάρισης. Και στο τελευταίο δεκάλεπτο συνέβη αυτό που θα μπορούσε να συμβεί όσο το παιχνίδι ήταν 0-1. Ο ΠΑΟΚ κράτησε μπάλα εύκολα και βγήκε ορθολογικά στους χώρους που υπήρχαν από νωρίς.

Ο ΠΑΟΚ έχασε μία σπουδαία ευκαιρία να πατήσει κορυφή από την 2η αγωνιστική, κάτι που οφείλεται κυρίως στον προπονητή του.

Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό είναι κριτήριο για τη συνέχεια των πλέι οφ, αλλά για να κερδίσουμε, έχοντας απέναντί μας μία ομάδα που ψάχνει να κρατηθεί από κάπου μετά και από τη χθεσινή ήττα.

Άλλη τέτοια απαράδεκτη προσέγγιση από τη πλευρά του προπονητή δεν υπάρχει περίπτωση να μη στοιχήσει ακόμη παραπάνω. Τα βολικά αποτελέσματα των αντιπάλων μάλλον κάποτε θα τελειώσουν και όπως είναι κοντά η κορυφή πλέον, είναι κοντά και ο πάτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα