Ο μπαλαντέρ και ο Ερνέστο

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο ότι, αν ο Ολυμπιακός ενισχυθεί, η θέση που χρειάζεται προσθήκη είναι αυτή του Λιούμπο Φέισα, δηλαδή του 8αρίου, λόγω των γνωστών προβλημάτων που ταλαιπωρούν από την αρχή της σεζόν τον ταλαντούχο Σέρβο.

Υπάρχει, βέβαια, στη μέση της ιστορίας και το ερωτηματικό με τον Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος μπορεί στα καλά του να κάνει τη διαφορά και να είναι ο «εγκέφαλος» της

ομάδας στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού, αλλά το τελευταίο δίμηνο είναι ουσιαστικά απών και κανείς δεν ξέρει αν θα επανέλθει και σε ποιο βαθμό.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, λοιπόν, επικεντρώνει την προσπάθειά του στην αναζήτηση ενός ποδοσφαιριστή που θα μπορεί να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα και παράλληλα θα έχει την αξία για να κάνει τη διαφορά σε μία ούτως ή άλλως ποιοτική ομάδα. Αν μπορέσει να βοηθήσει και δεξιά, ακόμη καλύτερα...

Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες ημέρες τα ζητήματα του τερματοφύλακα και του δεξιού ακραίου έχουν υποβαθμιστεί σε ένα βαθμό και έχει αναδειχθεί το θέμα του μπαλαντέρ, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσει την πρώτη και ίσως τη μοναδική κίνηση που θα πραγματοποιήσουν οι πρωταθλητές, ορθότατα κατά τη γνώμη μου.

Δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το αν θα αποκτηθεί τελικά ο Λούτσο Γκονζάλες, ο Μπελούτσι, ο Ροσίτσκι ή κάποιος άλλος ανάλογου βεληνεκούς, αρκεί να έρθει κάποιος που να μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά. Το ζητούμενο είναι ότι θα υπάρξει προσθήκη εκεί που έχει επισημάνει ο προπονητής, ώστε να οργανώσει ακόμη καλύτερα το ούτως ή άλλως καλοδουλεμένο σύνολο.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ έχει κάνει τις κινήσεις του και με προσωπικές επαφές όλο αυτό το διάστημα. Μιλάει απευθείας με παίκτες και μάνατζερ που έχουν προκριθεί στις συζητήσεις του με τον προπονητή και χειρίζεται κάποιες δύσκολες περιπτώσεις με στόχο να φέρει ό,τι καλύτερο μπορεί να προκύψει στον Πειραιά σε μια χρονική περιόδο που οι σοβαρές λύσεις είναι λιγοστές.

Διαφωνώ με όσους περιορίζουν το θέμα της μεταγραφικής ενίσχυσης, στο τι θα προσφέρουν στον Ολυμπιακό τα νέα πρόσωπα, ενόψει των υποχρεώσεών του στο Europa. Θεωρώ ότι οι κινήσεις που θα γίνουν, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να είναι ικανές να ενισχύσουν την ομάδα στις εγχώριες υποχρεώσεις της και δη στο πρωτάθλημα.

Αυτός είναι ο μεγάλος και ρεαλιστικός στόχος που δεν πρέπει να χαθεί. Και οι μεταγραφές που θα ακολουθήσουν, θα πρέπει να έχουν ως προοπτική το να γίνει ακόμη πιο σταθερό το οικοδόμημα εντός των συνόρων και στη συνέχεια να κάνει την προσπάθειά του έξω απ’ αυτά, κι ό,τι βγει.

Εν ολίγοις, ο Μαρινάκης εξακολουθεί να παίζει μπάλα στο γήπεδο που… καθορίζουν οι επιλογές του Βαλβέρδε και καλά κάνει, αφού στο τέλος της ημέρας εκείνος που πρέπει να νιώθει ευχαριστημένος από τις μεταγραφές, είναι ο προπονητής και κανείς άλλος.

Όταν ο κόουτς έχει στα χέρια του τα κατάλληλα εργαλεία, μπορεί να «ανεβάσει» συνολικά την ομάδα και ο Ερνέστο έχει αποδείξει ότι δεν ασχολείται με έναν παίκτη και το πώς θα τον έχει καλά, αλλά με το πώς όλοι μαζί θα μπορέσ

Keywords
Τυχαία Θέματα