Ο Άρθουρ Σίσις στα MotoGP

Ο Ελληνοαυστραλός Άρθουρ Σίσις θα οδηγήσει για την εργοστασιακή Ajo Motorsport στην κατηγορία Moto3 το 2012 με την υποστήριξη της KTM.

Ο 16χρονος αναβάτης ο οποίος πέρυσι τερμάτισε δεύτερος στο Red Bull Rookies Cup το 2012 μπαίνει στα MotoGP. Ο Θανάσης (Άρθουρ) Σίσσης είναι από την Αδελαΐδα. Μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στο Red Bull

Rookies Cup. Ένα Πρωτάθλημα που γίνεται σε 8 από τις πίστες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και περιλάμβανε 14 Αγώνες.

Το Red Bull Rookies Cup είναι ένα Πρωτάθλημα μοτοσυκλετών ενιαίου τύπου με δίχρονες KTM RC125, με απόδοση 45 ίππους, τελική ταχύτητα γύρω στα 220 χλμ και βάρος τα 136 κιλά, μαζί με τον οδηγό, όπως είναι και ο κανονισμός των GP125.

Έχασε το πρωτάθλημα στον τελευταίο αγώνα από τον Λορένθο Μπαλνταζάρι. Ο Ιταλός ήταν μικρότερος σε ηλικία από ότι επιτρέπουν οι κανονισμοί και δεν μπορούσε να οδηγήσει στη «Moto3». Έτσι η KTM αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία στον Σίσις.

«Είναι ένα όνειρο που πραγματοποιείται. Αυτή ήταν η καλύτερη χρονιά της ζωής μου. Έμαθα πολλά στο Rookies Cup. Ήμουν αναβάτης Speedway και έμαθα τα πάντα για τους αγώνες σε πίστα σε αυτόν το θεσμό. Γνωρίζω ότι οι αγώνες GP είναι καινούρια πρόκληση, αλλά είμαι έτοιμος για αυτό» δήλωσε ο Ελληνοαυστραλός.

Φωτογραφία: MotoGP.com

Keywords
Τυχαία Θέματα