Μορφέσης: «Mπορεί να αποδειχτεί πονηρή»

Ο Γιώργος Μορφέσης χαρακτήρισε βατή την κλήρωση της εθνικής ομάδας στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο γυναικών.

Στο πλαίσιο του Β' ομίλου η ελληνική ομάδα θα βρει απέναντι της την Ιταλία, την Ισπανία και την Γερμανία και όπως είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής :«Με μια πρώτη ματιά η κλήρωση είναι καλή. Η αλήθεια είναι πως, αν μας έλεγαν να επιλέξουμε αντιπάλους για τον όμιλό μας, αυτές τις ομάδες θα διαλέγαμε. Είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα της κλήρωσης».

Αναλύοντας τον όμιλο και τους στόχους των ομάδων ο κ. Μορφέσης είπε:

«Από την άλλη όμως, μια τέτοια κλήρωση μπορεί να αποδειχτεί πονηρή και να κρύβει παγίδες, αν δεν καταλάβουμε την πρώτη θέση. Στόχος μας είναι η πρωτιά στο γκρουπ, ώστε και την πρόκριση για το προ-ολυμπιακό τουρνουά να πάρουμε και στην τετράδα του Ευρωπαϊκού να μπούμε, που θα μας δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο. Θα πρέπει επομένως να είμαστε δυνατοί, σοβαροί και συγκεντρωμένοι από το πρώτο παιχνίδι, αφού θέλουμε τις τρεις νίκες στην Α΄ φάση, ώστε να αποφύγουμε ένα χιαστί παιχνίδι, που σε ενδεχόμενο ήττας θα μας πετάξει έξω από όλα. Η ομάδα είναι σε καλό επίπεδο, το άσχημο βέβαια είναι ότι δεν θα έχουμε αρκετό χρόνο προετοιμασίας. Φαβορί σε διοργανώσεις γυναικών δεν υπάρχουν. Το γεγονός ότι είμαστε οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές δεν μας καθιστά φαβορί. Ούτε έχουμε στο μυαλό μας ότι είμαστε φαβορί, ούτε μας αγχώνει αν οι άλλοι μας βλέπουν ως φαβορί. Άλλωστε, η Ελλάδα ποτέ δεν ξεκινάει μια διοργάνωση κουβαλώντας τον τίτλο του φαβορί και ειδικά στο πόλο γυναικών. Είναι τέτοια η ιδιομορφία του αθλήματος, που δεν υπάρχουν φαβορί».

Keywords
Τυχαία Θέματα