Με Μπάινουμ και Κόμπι στο 2-0 οι Λέικερς

08:43 2/5/2012 - Πηγή: OnSports

Οι «μαχητικοί» Ντένβερ Νάγκετς μείωσαν στα τελευταία δευτερόλεπτα, αλλά υπέκυψαν με 104-100 στους Λος Άντζελες Λέικερς, οι οποίοι προηγήθηκαν με 2-0 στη σειρά.

Την 19η τους νίκη σε 23 συνολικά παιχνίδια playoffs εναντίον των Νάγκετς πήραν οι «λιμνάνθρωποι», αλλά το σημαντικότερο είναι πως σημείωσαν τη δεύτερη στην τωρινή σειρά παιχνιδιών, η οποία είναι στο πλαίσιο του πρώτου γύρου των playoffs. Ύστερα από το 36-36 στο δεύτερο 12λεπτο, οι εκπρόσωποι του Ντένβερ «κυνηγούσαν» μόνιμα το σκορ, αλλά δεν μπόρεσαν να καταβάλουν τους αντιπάλους, καθώς οι Λέικερς

σημείωσαν τους πόντους που ήθελαν.

Η μεγαλύτερη διαφορά υπέρ των Λέικερς καταγράφηκε στους 19 πόντους, ενώ ήταν μπροστά με 91-79, 7:27 πριν από το τέλος της αναμέτρησης. Ωστόσο στο τελευταίο λεπτό οι Νάγκετς μείωσαν στους τέσσερις. Τότε οι γηπεδούχοι πέτυχαν τις απαραίτητες βολές και πήραν τη νίκη, χωρίς ιδιαίτερο άγχος.

Ξεχώρισε ο Κόμπι Μπράιαντ με 38 πόντους, εκ των οποίων οι 21 σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο με 9/12 σουτ. Στο δεύτερο κομμάτι της αναμέτρησης ο «μάμπα» είχε μόλις 6/17, αλλά βρέθηκε στον πάγκο, όσο η διαφορά ήταν σε διψήφιο επίπεδο.

Ακολούθησε ο Άντριου Μπάινουμ με 27 πόντους, εννέα ριμπάουντ και δύο μπλοκ. Ακόμα, ο Ραμόν Σέσιονς είχε 16 πόντους με 6/16 σουτ, ενώ ο Πάου Γκασόλ πέτυχε double-double 13 πόντων και δέκα ριμπάουντ.

Έξι πόντους και δέκα ριμπάουντ συνείσφερε ο Τζόρνταν Χιλ, τέσσερις και οκτώ, αντίστοιχα, ο Ντέβιν Έμπανκς και ο Ματ Μπαρνς είχε δύο πόντους με 1/5 σουτ. Εκτός έμεινε ο τιμωρημένος Μέτα Ουόρλντ Πις.

Από τα πρώτο τρίλεπτο της αναμέτρησης, οι Νάγκετς βρέθηκαν πίσω με 6-0 και δεν μπόρεσαν να πάρουν ούτε μία φορά το προβάδισμα στο σκορ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στο «Staples Center». Πάντως ο Τάι Λόουσον είχε 25 πόντους με 11/17 σουτ και επτά ασίστ, ενώ ο Κένεθ Φαρίντ έφτασε στους 14 πόντους με 5/7 σουτ και στα δέκα ριμπάουντ.

Ακόμα, οι Ντανίλο Γκαλινάρι και Κόρεϊ Μπρούερ «έγραψαν» από 13 πόντους, οι Αλ Χάρινγκτον και Άαρον Αφλάλο από δώδεκα, ενώ ο Τιμοφέι Μοζγκόφ είχε έξι και ο Τζαβέιλ Μακ Γκι τέσσερις. Οκτώ ασίστ μοίρασε ο Αντρέ Μίλερ, ενώ ο Κώστας Κουφός ξεκίνησε βασικός, αλλά σημείωσε μόλις δύο πόντους σε 11:40.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου (05/05) θα διεξαχθεί το τρίτο παιχνίδι της σειράς στο Ντένβερ. Πλέον οι Νάγκετς βρίσκονται με την «πλάτη στον τοίχο», αφού χρειάζονται μονάχα νίκες, για να παραμείνουν «ζωντανοί».

Keywords
Τυχαία Θέματα