Μασμανίδης: «Θα επέστρεφα στην Ελλάδα»

09:36 4/2/2012 - Πηγή: OnSports

Ανοιχτή την πόρτα της επιστροφής του στην Ελλάδα άφησε ο Γιάννης Μασμανίδης, με συνέντευξή του σε αθλητική εφημερίδα.

Ο Γιάννης Μασμανίδης μίλησε στην εφημερίδα «Sportday» για την απόφασή του να συνεχίσει την καριέρα του στην Όιπεν (ομάδα δεύτερης κατηγορίας του Βελγίου), το ενδεχόμενο επιστροφής του στη χώρα μας και πολλά άλλα…
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Μασμανίδης:

Πώς προέκυψε η Όιπεν, αλήθεια;
«Τυχαία. Ο πρόεδρος της ομάδας είναι

από το Λεβερκούζεν και με γνώριζε. Όπως και ο προπονητής της (Βόλφγκανγκ Φρανκ), που είναι επίσης Γερμανός, με είχε παρακολουθήσει και ήθελε να είμαι στην ομάδα του. Σίγουρα έπαιξε ρόλο το γεγονός πως το Όιπεν είναι μια γερμανόφωνη πόλη, στα σύνορα με τη Γερμανία και κοντά στο Λεβερκούζεν, όπου μένει και η οικογένειά μου. Να φανταστείς κι εγώ μένω στο Άαχεν, το οποίο απέχει 15 χλμ.».

Η Όιπεν υποβιβάστηκε πέρυσι. Να υποθέσουμε ότι είναι αναμενόμενη η πορεία πρωταθλητισμού;
«Καθόλου. Δεν ήμασταν φαβορί. Η ομάδα πήρε πολλούς νέους παίκτες (και σε ηλικία) και έπρεπε να στηθεί από την αρχή. Δεν ήταν εύκολο. Και το επίπεδο δεν διαφέρει και πολύ από την Τσβαϊτελίγκα της Γερμανίας. Πιστεύω πολύ στις δυνατότητες μας και νομίζω ότι στο τέλος θα καταφέρουμε να ανεβούμε απευθείας, ως πρώτοι δηλαδή, αποφεύγοντας τα πλέι οφ».

Πού αποδίδεις τη δική σου «αναγέννηση»;
«Ο προπονητής με εμπιστεύεται πολύ, ενώ αγωνίζομαι σε μια θέση που δεν έπαιζα παλιά και μου ταιριάζει. Παίζουμε με 4-4-2 και εγώ είμαι μπροστά μαζί με τον Σάντος (10 γκολ έως τώρα). Ωστόσο έχω ελεύθερο και πιο δημιουργικό ρόλο, βγαίνοντας ως κρυφός κυνηγός (σ.σ.: έτσι εξηγούνται τα εννιά γκολ και οι πέντε ασίστ)».

Ποιο είναι το μυστικό που σας έχει φέρει στην κορυφή;
«Θα ακουστεί τετριμμένο, αλλά είμαστε μια παρέα. Κάνουμε προπόνηση το πρωί, τρώμε το μεσημέρι όλοι μαζί και στη συνέχεια έχουμε κι άλλη προπόνηση. Οι άλλες ομάδες έχουν μία. Αυτό μας έχει βοηθήσει να... δέσουμε γρήγορα. Ούτε στην Μπουντεσλίγκα δεν είχα συναντήσει τέτοια οργάνωση. Ο κόσμος επίσης έχει αγκαλιάσει την προσπάθειά μας. Μας ακολουθεί και στα εκτός έδρας ματς».

Θα γύριζες ξανά στην Ελλάδα να αγωνιστείς;
«Σαφώς και θα γύριζα. Αν υπήρχε μια ομάδα με προοπτική, με σχέδιο, με καλό κλίμα, σε οποιαδήποτε κατηγορία κι αν ήταν, ακόμα και με λίγα χρήματα δεν θα έλεγα "όχι". Ακούω καθημερινά πολλά άσχημα πράγματα για την πατρίδα μου, που με κάνουν να θέλω να γυρίσω στην Ελλάδα και όχι να μείνω μακριά από αυτή».

Το συμβόλαιο σου τελειώνει το καλοκαίρι. Ποιες είναι οι σκέψεις σου για το μέλλον;
«Ο προπονητής μου έχει πει πως με θέλει στην ομάδα, αλλά δεν είναι τόσο απλό να μείνω. Υπάρχουν κι εδώ οικονομικά προβλήματα Η παραμονή μου εξαρτάται εν πολλοίς κι από το αν θα καταφέρει η Όιπεν να κερδίσει την άνοδό της στη μεγάλη κατηγορία».

Υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες;
«Ναι. Η ομάδα κάνει καλή σεζόν και είμαι κι εγώ με τη σειρά μου πολύ ευχαριστημένος από τις εμφανίσεις μου. Μπορώ κι ακόμα καλύτερα. Αρκετές ομάδες απ

Keywords
Τυχαία Θέματα