«Μας λένε ακόμα Γιουγκοπλάστικα»

Στο «Πρενθίπε Φελίπε» της Σαραγόσα η Γιουγκοπλάστικα υπερασπίστηκε τον τίτλο που είχε κατακτήσει στο Μόναχο καθώς νίκησε αρχικά τη Λιμόζ (101-83) στον ημιτελικό και τη Μπαρτσελόνα (72-67) στον τελικό.

Ο Άρης «έπεσε» στην 4η θέση καθώς έχασε στον ημιτελικό από τη Μπαρτσελόνα (104-83) και στον αγώνα για την 3η θέση από τη Λιμόζ (103-91) και ουσιαστικά ήταν το «κύκνειο άσμα» για την ομάδα που πρόλαβε να γράψει ρεκόρ με τρεις συνεχόμενες παρουσίες σε φάιναλ φορ.

Ουσιαστικά στη Σαραγόσα γράφηκε το «τέλος εποχής» για τον Άρη με δεδομένο ότι οι σχέσεις προπονητή- διοίκησης, παικτών- προπονητή είχαν «δηλητηριαστεί».

Αυτό φάνηκε κι από τις αποδοκιμασίες προς τον Νίκο Γκάλη από τους οπαδούς του Άρη, λίγα λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα με τη Λιμόζ. Ο Γκάλης ειχε πετύχει 43 πόντους (ρεκόρ φάιναλ φορ) αλλά οι αποδοκιμασίες τον έβγαλαν από τα... ρούχα του. «Μέχρι εδώ ήταν ο Άρης για μένα. Τελείωσα» είπε προς τους οπαδούς. Τελικά η απειλή δεν έγινε πραγματικότητα άμεσα, καθώς ο Γκάλης αποχώρησε δύο χρόνια μετά ελέω Θεόφιλου Μητρούδη!

Υπήρξαν όμως και συγκλονιστικές στιγμές. Οι οπαδοί του Άρη είχαν εκδηλώσει τη λατρεία τους στην ομάδα την ώρα που έφευγε από το ξενοδοχείο «Melia» το πούλμαν με την αποστολή για τον αγώνα με τη Λιμόζ. Οι οπαδοί του Άρη ξάπλωσαν στο δρόμο δείχνοντας την αφοσίωσή τους! Οι παίκτες έβαλαν τα κλάμματα, οι έφιπποι αστυνομικοί όμως δεν πήραν χαμπάρι (!) κι άρχισαν να βαράνε αδιακρίτως...

Η Γιουγκοπλάστικα πάντως τράβηξε τα βλέμματα επάνω της με το ολοκληρωτικό μπάσκετ που επέβαλλε ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς χάρη στην εκπληκτική ομάδα που διέθετε. Ο τζένεραλ μάνατζερ των Μπουλς, Τζέρι Κράουζε, παρακολούθησε και... ξετρελάθηκε με τον Τόνι Κούκοτς που λίγα χρόνια αργότερα μετακόμισε στο Σικάγο. Επίσης ήταν η τελευταία χρονιά για τον Ντίνο Ράτζα (λίγους μήνες μετά πήρε το δρόμο προς τη Μεσατζέρο Ρόμα), τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς (μετακόμισε στην Ισπανία) και τον Γκόραν Σόμπιν (βρέθηκε στον Άρη). Όπως επίσης και για τον Μπόζινταρ Μάλκοβιτς.

Όπως θα διαπιστώσετε, όμως, στο επόμενο post μας, η Γιουγκοπλάστικα ακόμα δεν είχε τελειώσει... Σε αντίθεση με τον Άρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα