Μπουντάκης: «Βάλσαμο στην πληγή της Ιουλίετας»

Ο προπονητής της Ιουλιέτας Μπουκουβάλα, Γιώργος Μπουντάκης, μίλησε για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τζούντο της Ρωσίας και την πρόκρισή της αθλήτριάς του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.


Ο κ. Μπουντάκης αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, στην επιλογή του να προπονεί την Ιουλιέτας Μπουκουβάλα, παρά τα μηδαμινά οικονομικά οφέλη. «Η παρουσία μου στην προπονητική καρέκλα της Ιουλιέτας ήταν

μια πρόκληση για μένα. Από πολλές απόψεις, αφού θα ήμουν υπεύθυνος της εκγύμνασης μιας αθλήτριας φτασμένης, αλλά με εξαιρετικά άσχημη ψυχολογία και πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση. Αυτό ακριβώς προσπάθησα σε πρώτη φάση να διορθώσω και τα έχω καταφέρει σε σημαντικό βαθμό, κάτι που φαίνεται πλέον και μέσα στα τατάμι».
Σχολίασε και το γεγονός ότι προκειμένου να είναι ο υπεύθυνος προπονητής της Γιαννιώτισσας αθλήτριας στο Ολυμπιακό τουρνουά του Λονδίνου, αναγκάστηκε να παραιτηθεί τόσο από μέλος του ΔΣ της ομοσπονδίας όσο και από την προεδρία του ΟΤ Νέας Φιλαδέλφειας.

«Με πόνεσε περισσότερο η παραίτησή μου από τον σύλλογο μου, παρά από την ομοσπονδία. Η αλήθεια είναι ότι εδώ και πολλά χρόνια ήθελα να βρεθώ στο ΔΣ της ΕΟΤ, όμως η επιθυμία μου αυτή άλλαξε στην πορεία. Αντίθετα, είμαι ιδιαίτερα δεμένος με τον ΟΤ Νέας Φιλαδέλφειας και, για συναισθηματικούς λόγους, με πόνεσε που παραιτήθηκα, αλλά ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει. Πλέον περιμένω να αποζημιωθώ με ένα μετάλλιο από την Ιουλιέτα. Δεν έχω στόχο τα χρήματα, αφού μέχρι και πριν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δεν είχα λάβει ούτε χρήματα, ούτε και πριμ (σ.σ. στο Τσελιαμπίνσκ έλαβε θεσμοθετημένο πριμ από τους διοργανωτές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος). Ήθελα όμως να το κάνω για μένα. Ήταν απωθημένο. Μπήκα σε μια διαδικασία με άγνωστο προορισμό. Όμως ουσία έχει το ταξίδι και αυτό μέχρι τώρα μου έχει χαρίσει πολλές χαρές, παρά την κούραση. Το πρώτο σκέλος το ταξιδιού στέφθηκε με επιτυχία και αυτό μου φτιάχνει τη ψυχολογία ενόψει του προορισμού που δεν είναι άλλος από το Λονδίνο».

Για την παρουσία της Μπουκουβάλα στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος: «Αποτέλεσε βάλσαμο στην πληγή που της είχαν δημιουργήσει οι αντίστοιχες διοργανώσεις από το 2004, όταν τέσσερις φορές βρέθηκε λίγο πριν το μετάλλιο αλλά σε όλες τις περιπτώσεις έμενε στην 5η θέση. Αυτή τη φορά η Ιουλιέτα είναι πολύ ευχαριστημένη. Την ενδιέφερε να φύγει από τη Ρωσία με ένα μετάλλιο. Το ζητούμενο για εμένα ήταν να την φέρω πίσω στην Ελλάδα όσο το δυνατόν πιο ψηλά στη βαθμολογία, προκειμένου στο Ολυμπιακό τουρνουά να έχει πιο ευνοϊκή κλήρωση. Κι αυτό το καταφέραμε. Το ευρωπαϊκό ήταν για εμάς ένα τεστ. Το μετάλλιο δεν ήταν απαραίτητα και το ζητούμενο. Είχαμε στο μυαλό μας να δούμε εάν λειτουργήσει το πρόγραμμα που ακολουθούμε, εάν έπρεπε να αλλάξουμε κάτι στην προετοιμασία και στη φυσική κατάσταση. Όμως τα πάντα, εκτός ίσως από κάποια τεχνικά θεματάκια που της στοίχησαν στον τελικό, πήγαν βάσει προγράμματος. Η Ιουλιέτα ήταν καλά και αυτό φάνηκε, όμως μέχρι να φτάσει στην αγωνιστική κορύφωση απέχει

Keywords
Τυχαία Θέματα