Μαρκόζης: «Οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι όνειρο ζωής»

Την... όρεξη άνοιξε η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ντέμπρετσεν στον Κώστα Μαρκόζη, ο οποίος χαρακτήρισε πιθανή συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς αγώνες σαν «όνειρο ζωής».

Ο Έλληνας κολυμβητής εξέφρασε με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, την ικανοποίηση για την παρουσία του στο μίτινγκ του Άμστερνταμ, όπου εξασφάλισε

στα 200μ. πεταλούδα την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί στα τέλη Μαΐου στο Ντέμπρετσεν.

Παράλληλα, ο 20χρονος κολυμβητής υπογράμμισε ότι θέλει να πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ενώ χαρακτήρισε όνειρο ζωής τη συμμετοχή στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη.

Αναλυτικά, δήλωσε ο Μαρκόζης:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την επίδοση μου. Η αλήθεια είναι ότι ήταν γρηγορότερη απ' ότι περίμενα. Ήθελα να πιάσω το όριο για το Ευρωπαϊκό ή τουλάχιστον να κατεβάσω τους χρόνους μου και να το πλησιάσω. Είμαι χαρούμενος που το πέτυχα. Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από όλους τους αγώνες».

Όσο για την κατάκτηση κάποιου μεταλλίου, σχολίασε: «Τα πάντα είναι καλοδεχούμενα. Ποιος δεν θα ήθελε ένα μετάλλιο; Πάντως, έχω ήδη κάνει μία επιτυχημένη χρονιά φέτος. Από εκεί και πέρα, θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Μιλώντας για τις συνθήκες της προετοιμασίας του, ο αθλητής του Ολυμπιακού επισήμανε: «Ευτυχώς στο Χαϊδάρι που προπονούμαι η κατάσταση είναι πολύ καλή. Γενικά, πάντως, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και ιδιαίτερα στο θέμα των αγώνων. Δηλαδή, εγώ πήγα στο εξωτερικό για να πάρω συμμετοχή σε ένα απλό μίτινγκ, το οποίο είναι καλύτερο από το δικό μας πρωτάθλημα, ώστε να κάνω έναν "ποιοτικό" αγώνα. Επιπλέον, έχω τη στήριξη των γονέων μου, οι οποίοι με βοηθάνε, του προπονητή ο οποίος είναι όλη την ώρα από πάνω μου, και γενικά όλων όσοι είναι κοντά μου».

Τέλος, αναφέρθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου: «Σίγουρα είναι στόχος μου το όριο για τους Ολυμπιακούς. Είμαι αρκετά κοντά και θα προσπαθήσω να το πετύχω. Οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι όνειρο ζωής».

Keywords
Τυχαία Θέματα