«Μπαίνουμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς»

Για την προετοιμασία τους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του καλοκαιριού μίλησαν οι Γιάννης Χρήστου και Απόστολος Γκουντούλας, οι οποίοι είναι μέλη της εθνικής ομάδας κωπηλασίας.

Η προετοιμασία των αθλητών έχει κορυφωθεί, καθώς απομένει μικρό χρονικό διάστημα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Και οι δύο αθλητές τόνισαν πως η κούραση είναι αρκετά μεγάλη,

όμως είναι ικανοποιημένοι από την προετοιμασία που έχουν κάνει έως τώρα.

Αναλυτικά, δήλωσε ο Απ.Γκουντούλας (ΟΦΘ):

«Βρισκόμαστε στο πιο δύσκολο σημείο της προετοιμασίας γιατί και ο όγκος είναι μεγάλος και η ένταση αρχίζει να ανεβαίνει. Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο αν και το σώμα μας αρχίζει να μας προδίδει, κουραζόμαστε πολύ ωστόσο ακόμη κι αυτό είναι καλό δείγμα της προετοιμασίας. Σημαίνει ότι η επιβάρυνση αρχίζει και φαίνεται και στο μέλλον θα φανεί καλύτερα.

Γενικά είμαι ευχαριστημένος, ο καιρός ήταν αυτός που μας δυσκόλεψε φέτος αλλά με την φύση δεν μπορείς να τα βάλεις, μακάρι να είχαμε την δυνατότητα να πηγαίναμε στο εξωτερικό για προετοιμασία αν βρούμε καλύτερες συνθήκες. Φέτος ο χειμώνας στην Ελλάδα ήταν αρκετά βαρύς και μας δυσκόλεψε αρκετά. Ακόμη και στο Σχοινιά κάναμε περισσότερο απο μια εβδομάδα να μπούμε στο νερό.

Τον Απρίλιο ξεκινάει η αγωνιστική περίοδος. Μετά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα έχουμε το παγκόσμιο Κύπελλο στη Σερβία εκεί θα είναι και το πρώτο δυνατό τεστ. Μέχρι τότε όμως έχουμε μπόλικη δουλειά να κάνουμε».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Χρήστου τόνισε (ΝΟΚ):

«Είμαστε στο 2ο στάδιο της προετοιμασίας, έχουμε αρχίσει να παίρνουμε γεύση από αγωνιστικό πρόγραμμα κι από εντάσεις. Η προετοιμασία μέχρι στιγμής πήγε αρκετά καλά. Τώρα προσπαθούμε όλη αυτή τη δουλειά να την περάσουμε και μέσα στο σκάφος. Θέλουμε να δούμε τα σκάφη μας να τρέχουν γρήγορα και είμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Λίγο ο καιρός μας τα χάλασε αφού η λίμνη ήταν αρκετές μέρες ταραγμένη και χάσαμε αρκετές προπονήσεις με το σκάφος. Αυτό είναι που μας λυπεί αυτή την περίοδο ωστόσο ελπίζουμε να μην έχουμε πρόβλημα. Σιγά σιγά μπαίνουμε σε αγωνιστική κατάσταση, σε περίπου ένα μήνα θα ξεκινήσουν τα Παγκόσμια Κύπελλα κι εκεί θα δούμε τα πρώτα δείγματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα