Μάντζαρης: «Θα φέρουμε το πρωτάθλημα στον Πειραιά»

21:42 4/5/2012 - Πηγή: OnSports

Ο Ολυμπιακός αν και προετοιμάζεται για το Final 4 της Κωνσταντινούπολης, ο Βαγγέλης Μάντζαρης τόνισε με δηλώσεις του ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θα κατακτήσουν το πρωτάθλημα!

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα παλέψουν για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, όπως υπογράμμισε ο Έλληνας γκαρντ με δηλώσεις του στην εκπομπή «κόκκινα καλάθια». Αρχικά ο Μάντζαρης αναφέρθηκε στην παρουσία

του Μίλαν Τόμιτς στον Ολυμπιακό και πόσο σημαντικό είναι για τον ίδιο: «Μακάρι να μείνω στον Ολυμπιακό, όσο έμεινε και ο Μίλαν. Είναι ο κατάλληλος για να μου δίνει οδηγίες. Έχει περάσει από αυτήν την θέση και μου δίνει πολλές συμβουλές από την αρχή της σεζόν που με έχουν βοηθήσει. Μου έχει μεταδώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση και πάνω από όλα μου δείχνει ότι με πιστεύουν πολύ από την αρχή της χρονιάς. Και μόνο από αυτά που έχει πετύχει έχει τεράστιο σεβασμό».

Στη συνέχεια υπογράμμισε πως ο Ολυμπιακός είναι απόλυτα έτοιμος για το Final 4 της Ευρωλίγκας: «Η ομάδα είναι απόλυτα έτοιμοι, δουλεύουμε σε υψηλούς ρυθμούς και πρέπει να χτυπήσουμε εκεί που πρέπει. Παράλληλα δουλεύουμε τις αδυναμίες μας. Σίγουρα η ομάδα μας δεν στηρίζεται στην εμπειρία, αλλά η ενέργεια που έχουμε μας δίνει τη δυνατότητα να ξεπερνάμε αυτές τις αδυναμίες. Πιέζουμε τον αντίπαλο στο γήπεδο, κάνουμε καλή δουλειά και με τον Αντρέα Γκατζούλη. Με τη Σιένα το δείξαμε αυτό, αυτοί έπεφταν συνέχεια και εμείς ανεβαίναμε».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να βρεθεί πίσω στο σκορ: «Όταν σε έναν αγώνα βρίσκεσαι πίσω στο σκορ, το πρώτο μέλημα είναι να μην πανικοβληθείς. Αν το τηρήσεις αυτό θα σου βγει σε καλό. Η ομάδα έχει χαρακτήρα νικητή πλέον και έπειτα από ΤΟΠ 16 και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Για μας δεν είναι εύκολο να χτίσεις χαρακτήρα νικητή μέσα σε έναν χρόνο, αλλά στο μέλλον θα γίνουμε καλύτεροι. Το πιο σημαντικό είναι να μην έχουμε τραυματισμούς. Να είμαστε όλοι υγιείς για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Για το ενδεχόμενο να μαρκάρει τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο: «Το έχουμε συζητήσει αυτό στα αποδυτήρια και με τον Βασίλη Σπανούλη. Το περιμένω αυτό το πράγμα, γιατί είναι σημαντικό να μην φορτωθεί με φάουλ ο Σπανούλης. Μακάρι να μαρκάρω τους καλύτερους παίκτες συνέχεια, άλλες φορές τα καταφέρνω και άλλες όχι αλλά αυτό που με νοιάζει είναι να νικάει η ομάδα μου. Θέλω να τον οδηγήσω στα αδύναμα σημεία του».

Για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να νικήσει την ισπανική ομάδα: «Μπορούμε να τρέξουμε περισσότερο και αν κάνουμε πολλές επιθέσεις σε αυτό το ματς, τότε έχουμε ελπίδες να κατακτήσουμε τη νίκη. Είναι το όπλο μας αυτό και ξεκινάει από την άμυνά μας. Βρίσκουμε ρυθμό έτσι και βγαίνουμε στην επίθεση. Αν το κάνουμε θα χτυπήσουμε τη νίκη στα ίσα».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Όσο φωνάζουνε οι Έλληνες δεν φωνάζουν ο άλλοι. Ο κόσμος του Ολυμπιακού θα δώσει βροντερό παρών στην Κωνσταντινούπολη και θα νιώθουμε σαν να παίζουμε στην έδρα μας. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα που οι φίλαθλοι αναγνωρίζουν την προσπάθεια που κάνουνε. Μακάρι να βοηθ

Keywords
Τυχαία Θέματα