Να γιατί θα νικήσει ο ΠΑΟ!

21:13 4/5/2012 - Πηγή: OnSports

Η αντίστροφη μέτρηση για φάιναλ-φορ της Κωνσταντινούπολης άρχισε! Μια εβδομάδα έμεινε για τους ημιτελικούς και οι ομάδες προετοιμάζονται ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες τους και φυσικά τις δυνατότητες που τους προσφέρει το πρόγραμμα τους.

Η Μπαρτσελόνα έκανε χθες Πέμπτη μεγάλη ανατροπή στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» και νίκησε τη Ρεάλ κατακτώντας την πρώτη θέση και πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ. Η ΤΣΣΚΑ νίκησε την Ούνιξ Καζάν στον τελικό της VTB και ύψωσε το τρόπαιο φωνάζοντας «το

πρώτο»! Ο Ολυμπιακός, έκρινε πως η νεανική του ομάδα χρειάζεται παιχνίδια και έδωσε φιλικό με τη Ραντνίσκι και τέλος ο πρωταθλητής Ευρώπης, Παναθηναϊκός έχει… κλειστεί στο ΟΑΚΑ και προσπαθεί να «φρεσκαριστεί» σωματικά και πνευματικά, να ενδυναμώσει και κυρίως να αποκρυπτογραφήσει το… θηρίο, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Μάικ Μπατίστ ξόδευε καθημερινά στο ΟΑΚΑ τις τελευταίες ημέρες και μάλλον θα συνεχίσει να ξοδεύει μέχρι το Σάββατο ένα ολόκληρο 8ωρο! Το dvd άρχισε να παίζει τις φάσεις στις οποίες το προπονητικό τιμ του ΠΑΟ εντοπίζει τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία της ΤΣΣΚΑ, οι παίκτες παρέλαβαν τα πρώτα φυλλάδια (περίπου 30 σελίδων) με τις λεπτομέρειες των παικτών του Καζλάουσκας, τις οποίες θα μελετήσουν ως την Πόλη (ενδεχομένως να τους δοθεί και άλλο) και η μεγαλύτερη –σε διάρκεια- προετοιμασία για έναν αγώνα μετράει τις πρώτες ώρες της.

Αυτό είναι το πιο δυνατό σημείο του Παναθηναϊκού για τον μεγάλο ημιτελικό της 11ης Μαίου. Οι «πράσινοι» έχουν σχεδόν 10 ημέρες στη διάθεση τους για να κάνουν… φύλλο και φτερό την παρέα του Κιριλένκο, που μπορεί να μοιάζει άτρωτη, μπορεί να είναι το μεγάλο φαβορί αλλά έχει αδυναμίες τις οποίες μια ομάδα με άριστη προετοιμασία, συγκέντρωση, αγωνιστικό πάθος και προσήλωση στο πλάνο είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί και να πολλαπλασιάσει τις πιθανότητες της για νίκη!

Στη «σύγκρουση» των δύο πιο επιτυχημένων ομάδων της τελευταίας 6ετίας (3 ευρωπαϊκά ο ΠΑΟ σε τρία F4, 2 ευρωπαϊκά η ΤΣΣΚΑ σε πέντε F4), ο Παναθηναϊκός υπερτερεί σε σημαντικούς τομείς. Βγάζοντας έξω το αγωνιστικό, που βεβαίως και είναι εξαιρετικά σημαντικό και θα το συζητήσουμε τις επόμενες ημέρες, υπάρχουν τομείς οι οποίοι ειδικά σε φάιναλ-φορ είναι κρίσιμοι και ο ΠΑΟ έχει πλεονέκτημα.

Είναι πιο έμπειρος, γιατί στηρίζεται σε παίκτες που έχουν περισσότερες παρουσίες σε φάιναλ-φορ, είναι πιο μπαρουτοκαπνισμένοι. Γνωρίζει πώς να αντιδράσει σε «ειδικές καταστάσεις» και όσο το ματς είναι «κλειστό» τόσο θα αυξάνονται οι πιθανότητες να βγει νικητής.

Έχει περισσότερους παίκτες που μπορούν να πάρουν το «μεγάλο» σουτ στο τέλος. Περισσότερους και πιο αξιόπιστους.

Είναι η κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη στην προετοιμασία ενός αγώνα και η καλύτερη ομάδα στην αντίδραση κατά τη διάρκεια ενός ματς. Ο Ομπράντοβιτς δουλεύει για αυτό όχι μόνο πριν από τα ματς, αλλά επιμένει και πιέζει τους παίκτες από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας. Είναι φιλοσοφία που μόνο όσοι την αποδεχτούν και προσαρμοστούν θα ακολουθήσουν. Οι υπόλοιποι θα κουνούν την πετσέτα στον πάγκο.

Διαθέτε

Keywords
Τυχαία Θέματα