Μαχλάς: «Δεν φοβάμαι με Σάντος»

Η Εθνική ομάδα έχει την πρόκριση για τα τελικά του Euro 2012 στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας στα «χέρια» της, όπως ανέφερε αποκλειστικά στο Onsports ο Νίκος Μαχλάς.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ εμφανίστηκε πεπεισμένος πως το αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα» θα παρουσιαστεί ανάλογο των περιστάσεων στο τελευταίο παιχνίδι με την Γεωργία, την Τρίτη (11/10) κυρίως

λόγω της παρουσίας του Φερνάντο Σάντος στην τεχνική ηγεσία.

- Η Εθνική κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στην Κροατία και να πάρει… κεφάλι στην βαθμολογία του ομίλου…

«Είναι πολύ σημαντική νίκη. Είναι τεράστια νίκη γιατί ουσιαστικά έχουμε ένα παιχνίδι (σ.σ. με την Γεωργία) και με ισοπαλία περνάμε στα τελικά του Euro 2012. Κατά την άποψή μου το είχε ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο».

- Που πιστεύετε πως κρίθηκε το παιχνίδι;

«Κατά την άποψή μου, η Κροατία ήταν ανύπαρκτη στο παιχνίδι. Και εμείς, στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν καλοί. Ανασταλτικά είχαμε κλείσει τους διαδρόμους. Επιθετικά δεν είχαμε επιλογές και γρήγορες μεταβιβάσεις με αποτέλεσμα να έχουμε άσχημη εικόνα και δεν είχαμε δώσει μόνοι μας ρυθμό στην αναμέτρηση. Παίζαμε και με τρεις μέσους που ήταν το ίδιο στιλ. Περιμέναμε μόνο ο Καραγκούνης να κάνει κάποια προσπάθεια. Νομίζω ότι στο δεύτερο ημίχρονο, μπήκαν με περισσότερη όρεξη και με την είσοδο του Φωτάκη, γίναμε καλύτεροι. Το σημαντικό ήταν το γκολ και μας έδωσε και ψυχολογία».

- Σήμερα πέτυχαν τέρματα δύο επιθετικοί οι οποίοι είχαν δεχθεί μεγάλη κριτική το τελευταίο διάστημα, κυρίως στις χώρες που αγωνίζονται…

«Το έχω ξαναπεί. Ο Σαμαράς είναι μεγάλος παίκτης. Μπορεί κάποιο διάστημα, όλοι οι ποδοσφαιριστές, όπως και εγώ όταν ήμουν παίκτης, που έρχεται το ντερφορμάρισμα και δεν σου βγαίνει τίποτα. Ο Σαμαράς είναι μεγάλος παίκτης και μπορεί να κάνει τη διαφορά. Θα του κάνει καλό και στην συνέχεια, γιατί είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Για τον Γκέκα ξέρουμε ότι ανά πάσα στιγμή, ακόμα και αν δεν πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, μπορεί να πετύχει κάποιο γκολ και σπανίζουν τέτοιοι παίκτες. Έκανε σωστά που ζήτησε συγγνώμη και γύρισε στην Εθνική ομάδα. Ήταν λάθος του και τον είχε ανάγκη η ομάδα».

- Θεωρείτε κακό το γεγονός πως η Εθνική θα παίξει για δύο αποτελέσματα στην Γεωργία;

«Κακό δεν μπορείς να το πεις. Κρύβει κινδύνους γιατί μπορεί να φέρει χαλαρότητα, αλλά με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο δεν φοβάμαι. Δεν είναι τέτοιοι παίκτες αυτή η… πάστα ποδοσφαιριστών και να χαθεί το παιχνίδι. Ούτε ο προπονητής, είναι από τους ανθρώπους που ενθουσιάζεται εύκολα ή απογοητεύεται. Ξέρεις τι θέλει και μπορεί σιγά σιγά μπορεί να φτιάξει καλή ομάδα και να επιστρέψει στις επιτυχίες. Δεν φοβάμαι το ματς της Γεωργίας».

- Πιστεύετε πως ήταν η κατάλληλη επιλογή η παρουσία του κ. Σάντος στην Εθνική;

«Είναι καταλυτική η παρουσία του γιατί είναι ένας καταξιωμένος προπονητής. Σημασία τι περνάς στους παίκτες. Δεν θα τους αφήσει να το πάρουν αψήφιστα. Πιστεύω ότι έχουμε την πρόκριση στα «χέρια» μας».

- Στην έναρξη του αγώνα, είχαμε σοβαρά επε

Keywords
Τυχαία Θέματα