Δικαιωμένος ο Ντέκο από Πορτογαλία

Με αρκετά χρόνια καθυστέρησης, ο Ντέκο ανέλυσε τις συνθήκες, όταν κλήθηκε να επιλέξει ανάμεσα σε Πορτογαλία και Βραζιλία αναφορικά με την πορεία του σε εθνικό επίπεδο.

Το 2002, αφού βρισκόταν ήδη στην Πορτογαλία για πέντε χρόνια, ο γεννημένος στην Βραζιλία μεσοεπιθετικός προτίμησε την περίπτωση της ιβηρικής χώρας. Αποκάλυψε στον βραζιλιάνικο Τύπο ο 34χρονος (πλέον) ότι δέχθηκε αρκετές πιέσεις:

«Ο πρόεδρος της πορτογαλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας με πίεσε αρκετά για τρία χρόνια, όπως και ο πρόεδρος της Πόρτο. Ήθελαν πολύ να πάρω

την πορτογαλική υπηκοότητα. Ακόμα και οι περαστικοί στο δρόμο με πίεζαν. Εγώ επέλεξα την Πορτογαλία, επειδή σεβάστηκα την προσφορά της χώρας στην καριέρα μου».

Άλλωστε επέστρεψε πλέον στην πατρίδα του και στην Φλουμινένσε. Πάντως θεωρεί ότι θα μπορούσε να είναι βασικό στέλεχος της «σελεσάο», αν το ήθελε:

«Σήμερα, οι προπονητές πληροφορούνται ευκολότερα για τους ποδοσφαιριστές, όπου και να αγωνίζονται αυτοί. Αυτό δεν με έχει ευνοήσει ιδιαίτερα. Γνώριζα ότι θα μπορούσα να αγωνιστώ για την Βραζιλία».

Keywords
Τυχαία Θέματα