Λύση από το Κατάρ!

Οι μέρες δεν συνηγορούν σε μεγάλες βαθυστόχαστες αναλύσεις. Η ΑΕΚ βρίσκεται στη κόψη του ξυραφιού και οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές για το μέλλον και όσα επιφυλάσσει. Σε μια τέτοια χρονική συγκυρία, φρονώ ως σημαντικότερο την παράθεση πληροφοριών που σχηματίζουν ελπίδα. Με σημαντικότερη, αυτή που προκύπτει από το Κατάρ…

Καταθέτω απλά και κοντολογίς το ρεπορτάζ: εδώ και κάποιες εβδομάδες υπάρχει ανοιχτή γραμμή της ΠΑΕ με επενδυτικό όμιλο από το Κατάρ. Υπήρξε ενδιαφέρον στη κρούση που τους έγινε, ανταλλάχθηκαν

στοιχεία και πριν από λίγες ημέρες έφτασαν στην Αθήνα εκπρόσωποι τους – οι Αγγλοι για τους οποίους πληροφορηθήκατε – για να έχουν άμεση επαφή. Όπως φαίνεται, τα πράγματα κύλησαν ομαλά. Είδαν την κατάσταση στην εταιρεία, έμειναν ικανοποιημένοι από τις συνθήκες, δεν τρόμαξαν από τα χρέη.

Το κίνητρο του ομίλου από το Κατάρ για να ασχοληθεί με την ΑΕΚ, είναι τριπλό:

1.Το γήπεδο. Μπορεί να έτεινε προς…ανέκδοτο με όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια, αλλά είναι γεγονός πως η ΑΕΚ έχει ένα «φιλέτο». Εχει νόμο που είναι σε ισχύ, έχει την κάλυψη του ολυμπιακού έργου και των προνομίων που δίνει, χρηματοδότη χρειάζεται για να ασχοληθεί και να διαφημίζει (αλά Emirates) για πάντα το όνομα του.

2. Το Τσάμπιονς Λιγκ: Πολλές φορές στην Ελλάδα ισοπεδώνεται εκ των έσω η κατάσταση. Ερχονται λοιπόν οι εκπρόσωποι από το Κατάρ. Αντιλαμβάνονται πως οι υποχρεώσεις της ΑΕΚ είναι περίπου 40 εκατ. Ευρώ. Αν συνυπολογιστεί και το κόστος δημιουργίας μιας πραγματικά ανταγωνιστικής ομάδας, προσθέστε άλλα 15-20 εκατ. Ευρώ. Με 60 εκατ. Ευρώ δηλαδή, μπορεί να δημιουργηθεί ένα σύνολο που θα παίζει ή θα διεκδικεί έστω κάθε χρόνο τη συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ και θα στηρίζεται από πλήθος κόσμου που – όπως πάντα – θα στηρίξει τη προσπάθεια. Ξέρετε τι ποσό απαιτείται για να πάρει κάποιος μια μικρομεσαία ομάδα της Τσάμπιονσιπ; 90 εκατ. Ευρώ. Δεν συζητάμε για Πρέμιερ Λιγκ ή Καμπιονάτο και Πριμέρα Ντιβιζιόν.

3.Η ελληνική αγορά: επειδή πολλές φορές είναι κοινές οι πορείες της ΑΕΚ με την Ελλάδα. Οσο κι αν έχουν απαξιωθεί αμφότερες από αυτούς που η κακή μοίρα τους έφερε στο τιμόνι τους, είναι μαγαζιά γωνία. Η ΑΕΚ με χιλιάδες κόσμου, η Ελλάδα με μοναδικά μέρη, απίστευτη ομορφιά, καιρό που ζηλεύουν όλοι. Συν τοις άλλοις και με ευκαιρίες για μπίζνες. Για τον όμιλο από το Κατάρ, φαίνεται πως η ΑΕΚ είναι μόνο μία από τις δουλειές που θέλουν να ξεκινήσουν στην Ελλάδα.

Η υπόθεση δείχνει πως βρίσκεται σε καλό δρόμο. Ο Αδαμίδης τραβά κι άλλο προς τα πίσω την Γενική Συνέλευση, προκειμένου να βρει λύση. Ελπίζει, εκτιμά, πληροφορείται, πως σύντομα, λογικά το επόμενο δεκαήμερο, θα έχει μια σαφή εικόνα της υπόθεσης. Με αρκετές πιθανότητες πλέον, αυτές να είναι θετικές και να αλλάζουν μια και καλή την ιστορία της ΑΕΚ. Αλλωστε, πολλές φορές αποδεικνύεται πως κάθε εμπόδιο είναι για καλό. Και ίσως η ανέχεια και η δυσκολία αυτών των μηνών, να αποδειχθεί τελικά σε καλό.

Υ.Γ.: Συνολικά για την υπόθεση της ΑΕΚ, κρατήστε στο μυαλό σας και άλλες λύ

Keywords
Τυχαία Θέματα