Καλμαζίδης: «Είμαι ικανοποιημένος από την πορεία μας»

Ο Γιάννης Καλμαζίδης, προπονητής του Ολυμπιακού στο βόλεϊ, δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία της ομάδας του, μέχρι στιγμής, στο πρωτάθλημα της Α1.

Όπως τόνισε ο ίδιος στο «NovaΣΠΟΡ», είναι αρκετά νωρίς για οριστικά συμπεράσματά. Ωστόσο, ο Καλμαζίδης θεωρεί ότι η ομάδα του έχει βρεθεί ήδη στην σωστή τροχιά:

«Είναι λίγο νωρίς ακόμα, μόλις πέντε αγωνιστικές έχουν περάσει. Δεν μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά που θα μπορούσαμε να βγάλουμε, για παράδειγμα, αν

είχε περάσει ένας γύρος. Αλλά σε γενικές γραμμές ναι, είμαι ευχαριστημένος. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να φτάσουμε στο επίπεδο που θα θέλαμε, που θα ήθελα εγώ να φτάσει η ομάδα, αλλά πιστεύω πως είμαστε στην σωστή κατεύθυνση».

Αναφέρθηκε επίσης στις προσθήκες του συλλόγου:

«Είναι μια ομάδα τελείως διαφορετική από την περυσινή. Έχουμε συνδυάσει κάποια παιδιά που είναι νεαρά σε ηλικία με κάποιους που είναι λίγο πιο έμπειροι. Νομίζω ότι είναι καλή συνταγή αυτή γιατί έχεις και τη δίψα για διάκριση από τους νεαρούς και την εμπειρία του να μπορείς να βοηθήσεις την ομάδα σε κάποιες δύσκολες καταστάσεις. Δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιον από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, καθένας έχει το ρόλο του στην ομάδα και έτσι είναι σε όλες τις ομάδες. Σίγουρα αν θέλουμε να πάρουμε έναν-έναν τους παίκτες, από τους ξένους ο Χιμένες είναι ένα μεγάλο ταλέντο και μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Είναι αυτό που θέλαμε, ένας διαγώνιος που να μπορεί να παίρνει μεγάλο βάρος στην επίθεση. Να καθαρίζει τις δύσκολες μπάλες και τις δύσκολες καταστάσεις. Έχει ανταποκριθεί πολύ καλά».

Στην συνέχεια σχολίασε γενικότερα το ελληνικό πρωτάθλημα και τις ομάδες που το απαρτίζουν:

«Δεν έχουμε παίξει με όλες αλλά σίγουρα ξεχωρίζουν οι δύο νεοφώτιστοι, ο Παμβοχαϊκός και ο Φοίνικας Σύρου. Έχουν πάρα πολύ καλή δυναμική ως ομάδες, έχουν κόσμο από πίσω. Και στη Σύρο και στο Βραχάτι γεμίζουν τα γήπεδα και υπάρχει μία πολύ ωραία ατμόσφαιρα και βοηθάνε τις δύο αυτές ομάδες συνεχώς. Υπάρχουν πολλές ομάδες και η Αλεξανδρούπολη έχει μεγάλη δυναμική με τον κόσμο της, με νεαρούς παίκτες. Η Λαμία, επίσης. Είναι το πρωτάθλημα φέτος πολύ ανταγωνιστικό και έχει πολύ ενδιαφέρον. Βλέπουμε όλο και περισσότερο κόσμο να έρχεται στο γήπεδο και μάλιστα είναι πραγματικοί φίλαθλοι του βόλεϊ που στηρίζουν τις προσπάθειες της κάθε ομάδας».

Και κατέληξε στην βοήθεια που έχει προσφέρει η νέα διοίκηση:

«Είναι πολύ ευχάριστο και για εμάς που βλέπουμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Βλέπουμε πιο σωστή και καλύτερη προσπάθεια από τη διοίκηση να στηρίξει το τμήμα. Είτε οικονομικά είτε ηθικά. Είναι αυτό που χρειάζεται κάθε αθλητής, κάθε προπονητής. Όταν νιώθουμε αυτή την στήριξη, καταφέρνουμε κι εμείς και αποδίδουμε καλύτερα. Αυτό πιστεύω ότι η μόνη και καλή συνταγή για να φτάσει μία ομάδα ψηλά».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα