«Λίγη» ομάδα, πολύ απογοήτευση

23:27 2/5/2012 - Πηγή: OnSports

Ενα φτηνό γκολ, μια άδικη ήττα, περιορισμός των ελπίδων για κατάκτηση της πρώτης θέσης και του Τσάμπιονς Λιγκ. Συνέχεια των απογοητεύσεων που σκορπά η ΑΕΚ σε όλη τη περίοδο, με παίκτες που δέχονται να χάνουν τέσσερις φορές από τον ΠΑΟΚ δίχως καν να σκοράρουν!

Μερικές φορές είναι θέμα ικανότητας. Αλλες όμως, είναι θέμα εγωισμού.

Για παράδειγμα, αναρωτιέμαι αν σε άλλες εποχές δεν θα υπήρχαν τσαμπουκάδες

και ξεσπάσματα στα αποδυτήρια για την τέταρτη διαδοχική ήττα από τον ΠΑΟΚ! Προσέξτε: τέσσερα συνεχόμενα ματς και η ΑΕΚ δεν κερδίζει τίποτα. Τέσσερα συνεχόμενα ματς και η ΑΕΚ δεν μπορεί να βάλει γκολ. Αν αυτό περνά αποδεκτό, αν αυτό θεωρείται φυσιολογικό και κάποιοι κρύβονται πίσω από μια ανεκτή εμφάνιση, να με συγχωρείτε, αλλά αυτοί δεν έχουν θέση στην ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ έχασε ξανά στην Τούμπα. Μια φτηνή ήττα, άδικη σε μεγάλο βαθμό αφού η εικόνα του αντιπάλου δεν έπειθε πως μπορούσε να πάρει κάτι περισσότερο από την ισοπαλία. Αυτή τη φορά, η ομάδα του Κωστένογλου φάνηκε να ελέγχει καλύτερα το παιχνίδι. Δεν απειλήθηκε ουσιαστικά με εξαίρεση την απίστευτη ευκαιρία του Αθανασιάδη, αλλά ήταν ακίνδυνη επιθετικά. Με τον Λυμπερόπουλο να ξοδεύει τη μεγάλη ευκαιρία της ομάδας στο παιχνίδι.

Για ακόμα μια φορά, το μεγαλύτερο ζήτημα της ΑΕΚ αφορούσε την ανάπτυξη. Μπορεί οι μεγαλύτερες απουσίες να αφορούσαν την άμυνα, αλλά εκεί η ομάδα στάθηκε με αξιοπρέπεια. Το ζήτημα ήταν στην επίθεση. Ο Λυμπερόπουλος αργός και ανίκανος πια να βοηθήσει μια ομάδα που θέλει να παίξει στην κόντρα. Ο Λεονάρντο χωρίς ουσία, ο Σιαλμάς να προσπαθεί να πείσει πως είναι ο Μέσι. Δεν συζητώ για τον άνευρο Καφέ, που δεν μπορεί να παίζει πλέον στην ΑΕΚ.

Η παρουσία του Φούντα (και να είναι καλά το παιδί, να ξεπεράσει και αυτό το πρόβλημα) αποτελεί αναμφίβολα το πιο σημαντικό κέρδος. Οπως και η τσαμπουκαλεμένη παρουσία του Μπουγαϊδη, ο πειστικός Κοντοές, ο καλός Καράμπελας που βρέθηκε όμως στη φάση του γκολ. Ολοι στην μεσοαμυντική λειτουργία, γιατί μπροστά δεν υπήρχε κανείς. Και δεν υπήρχε σχέδιο για να βγει η ΑΕΚ από το αδιέξοδο.

Κατά την άποψη μου, η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία στην Τούμπα. Ακόμα και με ισοπαλία, με το αποτέλεσμα που είχε προηγηθεί ανάμεσα σε ΠΑΟ και Ατρόμητο, θα ήταν γερά στο κόλπο και θα τα έπαιζε όλα για όλα στο ματς της Δευτέρας. Τώρα, ακόμα κι αν νικήσει η διαφορά από τη πρώτη θέση θα είναι δύο βαθμοί. Δεν είναι χαώδης, αλλά θα πρέπει να αλλάξει πρόσωπο η ΑΕΚ για να κάνει την ανατροπή. Με τσαμπουκά, νεύρο, εγωισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα