Κοσμίδης: «Μόνο το χρυσό μετάλλιο μού έλειπε»

10:22 3/6/2012 - Πηγή: OnSports

Άλλη μια σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο Λευτέρης Κοσμίδης, ο οποίος ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης.

Ο Έλληνας γυμναστής τόνισε σε συνέντευξή του ότι αυτό που του έλειπε ήταν ένα χρυσό μετάλλιο κάτι που το κατάφερε στο Μονπελιέ.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Λευτέρης Κοσμίδης στη SportDay

Για τη σχέση του με τη γυμναστική

«Είναι σαν να το έχω μέσα στο αίμα μου. Και οι δυο γονείς μου έλειπαν πολλές ώρες από το σπίτι και

αντί να είμαστε εγώ και ο αδερφός μου με μια νταντά να μας προσέχει, πηγαίναμε κι εμείς στο γυμναστήριο».

Για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονπελιέ

«Ηταν αυτό που μου έλειπε. Μόλις τελείωσε ο αγώνας και έγιναν οι απονομές, κοίταξα το κινητό μου και είχα δεχθεί πολλά μηνύματα. Το πρώτο, όμως, ήταν από τον πατέρα μου ο οποίος με συγκίνησε πολύ με αυτά που μου έγραψε».

Για την κατάσταση που βιώνει η χώρα

«Πιστεύω να βοήθησα τους Ελληνες έστω για ένα λεπτό, για μια μέρα με το γεγονός ότι ακούστηκε ο Εθνικός Υμνος, ότι φέραμε επιτυχίες στην Ελλάδα κι εγώ αλλά και ο Μάρας».

Για τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν

«Με ενοχλεί το θέμα με τα πριμ. Το ποσό που μου χρωστούν αγγίζει τις 120.000 ευρώ. Ακόμα δεν χρειάστηκε να κάνω και δεύτερη δουλειά. Παίρνω τα λεφτά της ομοσπονδίας τα οποία είναι 1.400 ευρώ, αλλά πάντα είμαστε... μέσα. Εχουμε υπάρξει και 6-7 μήνες απλήρωτοι».

Για τους ξενώνες του Αγίου Κοσμά

«Από το απόγευμα και μετά, παύει να υπάρχει ακόμη και κάποιος υπεύθυνος ασφαλείας στην πύλη. Μπαίνει όποιος θέλει εκεί μέσα. Και... βόμβα να πέσει, δεν θα το καταλάβει κανείς. Υπάρχει ένα μεγάλο κτίριο, στο οποίο προπονούνται οι αθλητές της ενόργανης και της ρυθμικής γυμναστικής. Αυτό που μας ενοχλεί είναι η βρωμιά. Ούτε καθαρίστριες δεν έρχονται τώρα πια και αναγκαζόμαστε εμείς οι αθλητές να καθαρίζουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα