Το γήπεδο και ο Νικολαΐδης

10:16 3/6/2012 - Πηγή: AEK365

GOAL

Το ερώτημα αν... πτωχεύει η ΑΕΚ, τονίζει η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της, καθώς όπως επισημαίνει τα χρέη είναι πολλά. Αναλυτικά το δημοσίευμα του GOAL: "Οι πιο καλοπροαίρετοι ευελπιστούν πως με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εκλογών και την εξασφάλιση πολιτικής σταθερότητας (!) θα βρεθούν κάποιοι πόροι που σε συνδυασμό με την εξασφάλιση κάποιων ευνοϊκότερων ρυθμίσεων από το Δημόσιο θα αποτελέσουν χείρα βοηθείας για να συνεχίσει το σωματείο να υφίσταται.

Οι πιο κακοπροαίρετοι διατηρούν επιφυλάξεις και διερωτώνται πώς είναι δυνατό όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε πριν από τις εκλογές όταν και η χώρα είχε κυβέρνηση να μην είχε καταστεί εφικτό να εξασφαλιστούν οι πολυπόθητες ρυθμίσεις και τα χρήματα και να συμβεί αυτό τώρα. Τη στιγμή μάλιστα που η χώρα βρίσκεται σε τόσο οριακό σημείο με τόσα εκκρεμή ζητήματα, που η επίλυση των προβλημάτων του ποδοσφαίρου φαίνεται πως βρίσκεται στα τελευταία θέματα της πολιτικής ατζέντας.

Οπως κι αν έχει, πάντως, είναι ξεκάθαρο πως η δικαιολογία της ακυβερνησίας δεν μπορεί να αποτελέσει για πολύ καιρό ακόμα άλλοθι για την αδυναμία εξεύρεσης λύσης. Γιατί η ουσία βρίσκεται και πάλι στα λεφτά. Τα οποία για την ΑΕΚ είναι πολλά. Θυμίζουμε πως μόνο για το καλοκαίρι οι «κιτρινόμαυροι» καλούνται να καταβάλλουν:

1) 1,250 εκατ. ευρώ για τη ληξιπρόθεσμη οφειλή του άρθρου 44, 2) 3,5 εκατ. ευρώ στους ποδοσφαιριστές για τις διακανονισμένες οφειλές μέχρι την 31-12-2011 (σε δόσεις Μαΐου -που δεν έχει καταβληθεί-, Ιουλίου και Αυγούστου), 3) 900.000 ευρώ για τρεις δόσεις προς την Εφορία από τη ρύθμιση των 28 δόσεων που έκανε ο Δημητρέλος για οφειλές 13,5 εκατ. ευρώ μέχρι τις 31-12-2010 και 4) την προκαταβολή 20% για να κάνει ρύθμιση στα 3,4 εκατ. ευρώ που της αποδόθηκαν ως οφειλές για τα διαπιστωμένα χρέη του 2011.

Χρήματα που υπερβαίνουν τα 6 εκατ. ευρώ και στα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται τα 3 εκατ. ευρώ που αφορούν τις οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές για το πρώτο εξάμηνο του 2012, αλλά και την επόμενη δόση του άρθρου 44 που δεν καθίσταται δυνατό να υπαχθεί σε ρύθμιση και πρέπει να πληρωθεί τον Σεπτέμβρη. Και φυσικά στα προς αναζήτηση χρήματα συμπεριλαμβάνονται και οι περίπου 500.000 ευρώ που οφείλονται τόσο στους εργαζομένους στην ΠΑΕ και σε τρίτους (πιστωτές, ΟΑΚΑ) όσο και στο μπάτζετ που υπολογίζεται για την προσεχή σεζόν.

Συνυπολογίζοντας όλες τις παραπάνω οφειλές γίνεται κατανοητό πως μέχρι το φθινόπωρο η ΑΕΚ καλείται να βρει περί τα 10 εκατ. ευρώ, με τη διοίκηση να λούζει κρύος ιδρώτας, ελπίζοντας στο θαύμα. Μέχρι τότε όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλείται να λύσει η ΑΕΚ είναι η ληξιπρόθεσμη οφειλή για το άρθρο 44, ύψους 1,250 εκατ. ευρώ, με το εξώδικο που έχει στείλει η Εφορία στην ΠΑΕ να εκπνέει την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου και τον κίνδυνο διάρρηξης της ρύθμισης και επιστροφής των χρεών που είχε η Ενωση το 2004 να ελλοχεύει και να φαντάζει πιο ορατός από ποτέ. Κάτι που, αν συμβεί, θα οδηγήσει την εταιρεία σε πτώχευση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται".


Keywords
Τυχαία Θέματα