Λουτσιάνο Ντε Σόουζα στο Onsports: «Τα… κλειδιά στον Μπάγεβιτς»

08:49 3/6/2012 - Πηγή: OnSports

Στον αστερισμό του Ντούσαν Μπάγεβιτς κινούνται στην δυτική όχθη του ποταμού! Ενας εκ των παλιών «μαθητών» του Σερβοέλληνα τεχνικού και άλλοτε άσος του Ατρομήτου Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, σχολιάζει στο Onsports τον «γάμο» της ομάδας του Περιστερίου με το νέο «λοχαγό» της.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι, την εποχή που ο «Λούτσι» φορούσε κοντό παντελονάκι και παπούτσια με καρφιά, συνεργάστηκε τρία χρόνια με τον διάδοχο του Γιώργου Δώνη στον πάγκο

του Ατρομήτου. Δύο στον Ολυμπιακό (1998-2000) και ένα στον ΠΑΟΚ(2001—02) και μάλιστα αποτελούσε τότε ένα από τα αγαπημένα του παιδιά.

Ο νυν συνεργάτης του Γιάννη Ματζουράκη στο τεχνικό τιμ της Καλλονής, μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον άλλοτε προπονητή και δάσκαλό του και εκθειάζει την επιλογή του Γιώργου Σπανού, με την υποσημείωση ότι θα πρέπει να εμπιστευτεί στον Ντούσκο τα… κλειδιά της ομάδας προκειμένου να... κεφαλαιοποιήσει την συνεργασία τους.

- Θεωρείς τον Ντούσαν Μπάγεβιτς την ενδεδειγμένη επιλογή για τον πάγκο του Ατρομήτου, μετά το «διαζύγιο» με τον Γιώργο Δώνη;

«Προσωπικά, εκτιμώ πάρα πολύ τον Ντούσαν. Είχαμε άψογη συνεργασία στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Με βοήθησε πολύ στην ποδοσφαιρική μου καριέρα και αυτό είναι κάτι που δεν το ξεχνώ. Από εκεί και πέρα, είναι ένας προπονητής για τον οποίο δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα. Με όποια ομάδα και εάν συνεργάστηκε, έκανε πολύ καλή δουλειά. Τώρα, είναι η πρώτη φορά που θα καθίσει στον πάγκο ενός μικρομεσαίου συλλόγου όπως ο Ατρόμητος.

Εφόσον ο Γιώργος Σπανός προσφέρει στον Μπάγεβιτς τη δυνατότητα να αναλάβει το απόλυτο κουμάντο της ομάδας και να διαλέξει τους παίκτες που θέλει, τότε νομίζω πως θα έχουν μία εξαιρετική συνεργασία. Ο Ατρόμητος απέκτησε την νοοτροπία του Δώνη τα τελευταία χρόνια, ωστόσο ο Μπάγεβιτς θα επιδιώξει να βάλει την δική του σφραγίδα. Του εύχομαι μέσα από την καρδιά μου κάθε επιτυχία στην αποστολή που ανέλαβε».


«Δεν υπάρχουν...ξεπερασμένοι προπονητές»


- Εκτός πάντως από τους θαυμαστές του Μπάγεβιτς, υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για έναν… ξεπερασμένο προπονητή...

«Όπως συνηθίζουμε να αποκαλούμε τους ποδοσφαιριστές ξεπερασμένους, το ίδιο συμβαίνει και με τους προπονητές. Καλύτερος καθρέφτης από το γήπεδο ωστόσο, δεν υπάρχει. Εκεί θα φανεί ποια θα είναι η προσφορά του Μπάγεβιτς στον Ατρόμητο. Στην Ελλάδα ζούμε και ξέρουμε πολύ καλά, ότι τα αποτελέσματα καθορίζουν την τύχη του προπονητή.

Δυστυχώς οι προπονητές δεν δουλεύουν έχοντας έναν χρονικό ορίζοντα μπροστά τους, αλλά με κριτήριο τα αποτελέσματα, κάτι που δεν είναι σωστό και δίκαιο να γίνεται όχι μόνο για τον Μπάγεβιτς, αλλά ούτε για τον Μουρίνιο και τον Γκουαρδιόλα. Επαναλαμβάνω πως θεωρώ τον Μπάγεβιτς σωστή επιλογή για τον πάγκο του Ατρομήτου».

- Ποια είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το προπονητικό του προφίλ και ποιες οι σχέσεις του με τους παίκτες;

«Θέλει να παίρνει από τους παίκτες του το 100% των δυνατοτήτων του. Εχει τον δι

Keywords
Τυχαία Θέματα