Κορυφαίος rookie ο Κάιρι Έρβινγκ

Όπως αναμενόταν, ο Κάιρι Έρβινγκ των Κλίβελαντ Καβαλίερς επρόκειτο να αναδειχθεί κορυφαίος rookie του 2011-12 στο ΝΒΑ.

Ο απόφοιτος του Ντιουκ ολοκλήρωσε τη σεζόν με μέσο όρο 18.5 πόντων, αλλά δεν μπόρεσε να φέρει την ομάδα του στα playoffs. Άλλωστε αντιμετώπισε μία σειρά από τραυματισμούς, ειδικά στο τέλος της σεζόν. Έτσι οι Καβαλίερς συμπλήρωσαν μόλις 21 νίκες σε 66 παιχνίδια και τερμάτισαν στην «ουρά» Central.

Ωστόσο, ο μοναδικός

ουσιαστικός ανταγωνιστής του, Ρίκι Ρούμπιο, υπέστη σοβαρότερο τραυματισμό, ο οποίος θα τον κρατήσει εκτός του ξεκινήματος του 2012-13, πέρα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οπότε ο 20άχρονος πλέι-μέικερ των «καβς» απέσπασε εύκολα τη διάκριση.

Θυμίζουμε πως ο Έρβινγκ αποτέλεσε την πρώτη επιλογή του ντραφτ του 2011. Το επερχόμενο καλοκαίρι θα πάρει μέρος στη Summer League, ενώ θα είναι και μέλος της δεύτερης ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών, που θα βοηθήσει την πρώτη στην προετοιμασία της για τους Αγώνες του Λονδίνου.

Αξίζει να σημειωθεί πως μονάχα ο Λεμπρόν Τζέιμς έχει αναδειχθεί κορυφαίος rookie σαν παίκτης των Καβαλίερς. Μάλιστα συνέχισε με δύο MVPs, πριν πάρει το ίδιο βραβείο φέτος, σαν μέλος των Μαϊάμι Χιτ.

«Δεν υπάρχει όριο για μένα, μπορώ μόνο να συνεχίσω ανοδικά. Έμαθα τι πρέπει να κάνω και τι όχι. Πλέον στοχεύω στην επόμενη σεζόν, στην οποία φιλοδοξώ να ανέβω ένα επίπεδο» δήλωσε ο ίδιος ο Έρβινγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα