Κιριλένκο: «Αισθάνομαι σαν... ΑΚ-47»!

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε το μεγάλο... όπλο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Κιριλένκο στο «sentragoal.gr», τονίζοντας πως νιώθει σαν... Καλάσνικοφ!

Για όλους και για όλα μίλησε ο αστέρας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Κιριλένκο, ο οποίος στάθηκε στην αναμέτρηση της ομάδας του με τον Παναθηναϊκό στον πρώτο ημιτελικό του Final 4 της Ευρωλίγκας, στην απόφασή του να μην επιστρέψει στο ΝΒΑ

και σε πολλά άλλα!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αντρέι Κιριλένκο:

Ποια είναι η πρώτη σου εντύπωση λίγες ημέρες πριν το Final 4;

Είμαι χαρούμενος που θα παίξουμε στο Final 4 καθώς βλέπω πως η σεζόν εξελίσσεται όπως ακριβώς την περίμενα. Δεν ήταν έκπληξη για μένα.

Έχετε δύο νίκες κόντρα στο Παναθηναϊκό. Πόσο εύκολο είναι να τις κάνετε τρεις;

Δεν μετράνε αυτές πια. Είναι μεγάλη ομάδα ο Παναθηναϊκός και ξέρει να παίρνει μεγάλα παιχνίδια. Και οι τέσσερις ομάδες της διοργάνωσης μπορούν σε μονούς αγώνες να κερδίσουν η μία την άλλη.

Η καρδιά του πρωταθλητή θα είναι το μεγαλύτερο αβαντάζ του Παναθηναϊκού απέναντι στην ΤΣΣΚΑ;

Kαι οι τέσσερις ομάδες έχουν την καρδιά του πρωταθλητή. Θα παίξει ρόλο ποιος θα βρεθεί σε καλύτερη μέρα, χωρίς τραυματισμούς. Όλα μπορούν να συμβούν. Είναι λοταρία να πεις ποιος θα κερδίσει.

Πόσο δύσκολο ήταν να πάρεις την απόφαση να μείνεις στην Ευρώπη;

Ήταν σκληρή αλλά ταυτόχρονα και εύκολη απόφαση. Συνήθισα τρεις μήνες την ομάδα και τους συμπαίκτες μου. Δεν ήθελα να τους αφήσω στα μισά, δεν αφήνω κάτι στη μέση. Δε με ενδιέφερε τι μου έλεγαν όλοι, έκανα αυτό που ήθελα.

Αν δεν πάρεις την Ευρωλίγκα, θα μετανιώσεις που δεν γύρισες στο ΝΒΑ;

Καθόλου! Ήθελα να παίξω μπροστά στους συμπατριώτες μου που είχαν να με δουν χρόνια. Δε μετανιώνω ούτε στιγμή για την απόφασή μου. Είμαστε μέσα στους στόχους που έχουμε θέσει.

Πως αισθάνεσαι που παίζεις για την ΤΣΣΚΑ; Σα να παίζεις για τη χώρα σου;

Πρέπει να διαχωρίσουμε τις προτιμήσεις. Άλλο να παίζεις γιa τη Ρωσία και άλλο για την ΤΣΣΚΑ. Ο Διαμαντίδης παίζει στον Παναθηναϊκό όμως οι φίλοι του Ολυμπιακού τον μισούν. Όταν παίζει για την εθνική τον επευφημούν. Έτσι έχουν τα πράγματα.

Θα είσαι στο Προολυμπιακό της Βενεζουέλας με τη Ρωσία;

Φυσικά και θα είμαι εκεί, εκτός αν τραυματιστώ (χτυπάει ξύλο!). Θέλω να είμαι στους Ολυμπιακούς. Δεν θα είναι εύκολο, έχουμε δυνατούς αντιπάλους. Τα Σκόπια, η Νέα Ζηλανδία... Οι αγώνες θα είναι σκληροί.

Πόσο δύσκολο είναι να μαρκάρεις τον Διαμαντίδη και αυτός εσένα;

Δε νομίζω πως θα μαρκάρουμε ο ένας τον άλλο. Παίζουμε σε διαφορετικές θέσεις. Δεν θα είναι έξυπνο να μαρκάρουμε ο ένας τον άλλο! Δεν θα είναι αυτό το σημείο «κλειδί» για καμία από τις δύο ομάδες.

Επιτυχία φέρνει το χρήμα, το ταλέντο ή η συγκέντρωση;

Κάθε παίκτης που αγωνίζεται είναι πετυχημένος. Το θέμα είναι πως θα το προσεγγίσεις. Για κάποιους παίκτες επιτυχία είναι να βρεθούν στο ΝΒΑ, για κάποιους άλλους να παίξουν στην Ευρωλίγκα. Προσωπικά είμαι χαρούμενος με την καριέρα μου. Έχω κάνει ήδη πολλά, θα μπο

Keywords
Τυχαία Θέματα