Με... αθλητικό στιλ οι εκλογές της 6ης Μαΐου

Οι εκλογές πλησιάζουν (6 Μαΐου) και αρκετοί από το χώρο του αθλητισμού θα διεκδικήσουν μια θέση στη Βουλή.

Η είδηση ότι το ΠΑΣΟΚ επέλεξε τον Πύρρο Δήμα για επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του προκάλεσε έκπληξη και συζητήθηκε αρκετά, ωστόσο ο πρώην αρσιβαρίστας δεν είναι ο μοναδικός που... πολιτεύεται και προέρχεται από το χώρο του αθλητισμού.

Με το ΠΑΣΟΚ

«κατεβαίνουν» στις εκλογές και οι Γιάννης Γούναρης (πρώην ποδοσφαιριστής, Α' Θεσσαλονίκης), Άννα Βερούλη (πρώην ακοντίστρια, Β' Αθήνας), Περικλής Βασιλάκης (πρώην διαιτητής, Πρέβεζα), Κώστας Παταβούκας (πρώην μπασκετμπολίστας, Τρίκαλα).

Τέσσερις ανθρώπους από το χώρο του αθλητισμού έχει επιλέξει η Νέα Δημοκρατία. Πρόκειται για τον Γιάννη Ιωαννίδη (πρώην προπονητής μπάσκετ, Α' Θεσσαλονίκης), τον Τάσο Μητρόπουλο (πρώην ποδοσφαιριστής Β' Πειραιά), τον Αντώνη Αντωνιάδη (πρώην ποδοσφαιριστής, Β' Αθηνών) και τον Κώστα Κουκοδήμο (πρώην αθλητής στίβου, Πιερία).

Τον Βασίλη Νικάκη (πρώην διαιτητής, Αιτωλοακαρνανία) και τον Χρύσανθο Κυριαζή (πρώην βολεϊμπολίστας, Πρέβεζα), περιλαμβάνει στα ψηφοδέλτιά του το ΚΚΕ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει τη Σοφία Σακοράφα (πρώην ακοντίστρια, Β' Αθήνας), η οποία διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ.

Δύο πρώην ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού «κατεβαίνουν» με τον ΛΑΟΣ. Ο... παλιός Γιώργος Ανατολάκης (Β' Πειραιά) και ο... νέος Πέτρος Καραβίτης (Β' Αθήνας).

Με τη Δημοκρατική Συμμαχία βάζουν ακόμη δύο πρώην ποδοσφαιριστές. Ο Γιώτης Τσαλουχίδης (Α' Πειραιά) και ο Ντανιέλ Μπατίστα (Β' Αθήνας).

Τρία είναι τα ονόματα που βρίσκονται στα ψηφοδέλτια της Κοινωνικής Συμφωνίας. Πρόκειται για την Σταυρούλα Αντωνάκου (αθλήτρια υδατοσφαίρισης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας), τον Αθανάσιο Μπαράκα (χάλκινος παραολυμπιονίκης, Δωδεκάνησα) και τον Σταύρο Τσιλιβαράκο (αθλητής πάλης, Λακωνία).

Keywords
Τυχαία Θέματα