Κέσελ: «Το αφιερώνω στον πατέρα μου και στον Ντούντα»

Ως την πιο ευτυχισμένη στιγμή στην καριέρα του χαρακτήρισε, στο Onsports, την κατάκτηση της Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό ο Μάρκο Κέσελ.

Το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς πέτυχε τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία της Ευρωλίγκας, επιστρέφοντας από το -19, για να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης. Ο Σέρβος δεν μπορούσε να πιστέψει τι είχε συμβεί, ενώ μιλώντας στο Onsports

αφιέρωσε την «κούπα» σε δύο ανθρώπους, τον πατέρα του και τον προπονητή του. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Μάρκο, ζεις μεγάλες στιγμές. Το έχεις συνειδητοποιήσει;
«Είναι κάτι το απίστευτο. Είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή στην καριέρα μου. Δεν το πιστεύω. Δεν έχω συνειδητοποιήσει αυτό που έχουμε καταφέρει. Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης!».

-Πού θα ήθελες να αφιερώσεις αυτό το τρόπαιο;
«Σε δύο ανθρώπους. Πρώτα στον πατέρα μου, που δεν βρίσκεται στη ζωή. Κάποτε, όταν ήμουν μικρός, του είχα υποσχεθεί πως κάποια στιγμή θα τα κατάφερνα και θα έφθανα στην κατάκτηση αυτού του τροπαίου. Τα κατάφερα και θέλω να του το αφιερώσω. Ξέρω πως θα ήταν υπερήφανος για εμένα».

-Ο δεύτερος άνθρωπος;
«Αυτός είναι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Είναι τρομερός άνθρωπος και φανταστικός προπονητής. Είναι κάτι σαν πατέρας για εμένα. Θέλω να του αφιερώσω αυτό το κύπελλο γιατί πίστεψε σε εμένα, τόσο στην Εθνική Σερβίας όσο και στον Ολυμπιακό. Σήμερα (χθες, 13/05) με ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα κι εγώ, από την πλευρά μου, έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να τον δικαιώσω».

-Πώς ένιωσες όταν η ΤΣΣΚΑ ξέφυγε στο σκορ με διαφορά 19 πόντων;
«Φοβήθηκα. Πίστεψα πως το παιχνίδι είχε τελειώσει. Δεν πίστευα πως μπορούμε να επιστρέψουμε και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Μετά, όμως, τα δώσαμε όλα και στα τελευταία λεπτά αρχίσαμε και πάλι να πιστεύουμε πως μπορούμε να πάρουμε τη νίκη. Και τα καταφέραμε. Πετύχαμε κάτι πραγματικά πολύ σπουδαίο».

-Ο Μίλος Τεόντοσιτς δεν τα κατάφερε…
«Έκανε σπουδαίο παιχνίδι. Έβαλε πολλά τρίποντα στο δεύτερο δεκάλεπτο, το διάστημα που η ΤΣΣΚΑ ήταν καλύτερη από εμάς. Παραμένει ένας εξαιρετικός παίκτης».

-Πόσο δύσκολο ήταν να πετύχετε αυτή τη μεγάλη ανατροπή;
«Ήταν απίστευτα δύσκολο. Μην ξεχνάς πως προερχόμασταν από έναν εξαντλητικό ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα κι είχαμε ξοδέψει ήδη πολλή μεγάλη ενέργεια. Ήταν ένα πραγματικό κατόρθωμα».

-Τώρα, έχετε μπροστά σας τους τελικούς των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό.
«Ναι. Τώρα, θα πανηγυρίσουμε λίγο ακόμη, αλλά πολύ γρήγορα θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό. Ο στόχος μας πλέον είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα