Ιούνιος 2011: Στο «φως» το σκάνδαλο των στημένων

Το σκάνδαλο των «στημένων» αγώνων, το οποίο ξέσπασε στις 22/6 ήταν αναμφίβολα το σημαντικότερο γεγονός του Ιουνίου.

Μετά από επιχείρηση της αστυνομίας συνελήφθησαν 10 άτομα, ενώ άλλα 25 προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ για να καταθέσουν. Η επιχείρηση έγινε κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης και συνδέεται με τη μεγάλη έρευνα της Δικαιοσύνης για τους ύποπτους για στοιχηματική απάτη σε 40 ποδοσφαιρικούς αγώνες. Οι δικαστικές αρχές και η αστυνομία έφτασαν στους συλληφθέντες

παρακολουθώντας τις τηλεφωνικές τους συνδιαλέξεις από τα ειδικά βαλιτσάκια που κατέχει η ΕΥΠ. Επίσης είχαν συγκεντρωθεί στοιχεία από καταθέσεις και έρευνες του ΣΔΟΕ. Μάλιστα, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνει 83 άτομα και αριθμεί 10.000 σελίδες. Το Onsports κάλυψε το θέμα από την πρώτη στιγμή και σας ενημέρωνε πρώτο για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε για άλλη μια φορά πρωταθλητής (5/6) στην Α1 μπάσκετ, μετά τη νίκη του επί του Ολυμπιακού, με σκορ 101-94. Αυτή ήταν η 32η κούπα των «πρασίνων» στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μερικές μέρες αργότερα οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, με ανακοίνωση που εξέδωσαν ενημέρωσαν το φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού ότι αποχωρούν από το ελληνικό μπάσκετ.

Ο Ζαγοράκης συμφώνησε με τον Μπόλονι ν’ αναλάβει τα ηνία του ΠΑΟΚ, ενώ ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Μαρκάνο, τον Φέισα και τον Κοστάντσο. Η ΑΕΚ μπήκε, επίσης, δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι, καθώς απέκτησε τον Μπέλεκ με μορφή δανεισμού από την Ουντινέζε, τον Δέλλα, καθώς και τον Σιαλμά.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στη διαδικασία διαπραγματεύσεων με την Λάτσιο για την παραχώρηση του Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος δήλωνε ότι θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ρώμη.

Οι Ντάλας Μάβερικς κατέκτησαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους τον τίτλο του πρωταθλητή στο NBA, με νίκες 4-2 επί των Μαϊάμι Χιτ στη σειρά των τελικών. Πολυτιμότερος παίκτης αναδείχθηκε ο Ντιρκ Νοβίτσκι.

Ο Σεπ Μπλάτερ επανεξελέγη στην προεδρία της FIFA έπειτα από τις αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα στη Ζυρίχη.

Ο Ραφαέλ Ναδάλ κέρδισε για έκτη φορά το Ρολάν Γκαρός στο απλό ανδρών, με νίκη επί του Ρότζερ Φέντερερ, ισοφαρίζοντας, έτσι, το ρεκόρ του Μπγιερν Μποργκ.

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ αναδείχθηκε νικητής στο 42ο Ράλι Ακρόπολις, στο πλαίσιο του WRC.

Η Σάντος επικράτησε με 2-1 της Πενιαρόλ και κατέκτησε για τρίτη φορά στην ιστορία της το Κόπα Λιμπερταδόρες.

Η Ρίβερ Πλέιτ υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην 110ετή ιστορία της. Τις επόμενες ώρες ακολούθησαν μεγάλες συμπλοκές ανάμεσα σε χούλιγκανς και δυνάμεις της αστυνομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα