Μάιος 2011: Ο μήνας του... εξάστερου!

Γεμάτος… κούπες ήταν ο Μάιος του 2011. Πρώτη και καλύτερη, όμως, αυτή της Euroleague, την οποία κατέκτησε για έκτη φορά στην ιστορία του ο Παναθηναϊκός.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επιβλήθηκε στον τελικό (8/5) της Βαρκελώνης της Μακάμπι, με σκορ 78-70 και έφτασε και πάλι στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης αναδείχθηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του ως ο καλύτερος παίκτης του Final 4, κάτι το οποίο

έχουν πετύχει στο παρελθόν μόνο οι Τόνι Κούκοτς και Ντέγιαν Μποντιρόγκα.

Στην αντίστοιχη ποδοσφαιρική διοργάνωση, αυτή του Champions League, η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που πήρε την κούπα (28/5) στο… σπίτι της, μετά τη νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο Γουέμπλει, με σκορ 3-1. Δέκα μέρες νωρίτερα (18/5) η Πόρτο είχε επιβληθεί, στον τελικό του Europa League, της Μπράγκα με σκορ 1-0.

Σε ότι αφορά στα εγχώρια πρωταθλήματα, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα της A1 Βόλεϊ (2/5), κάνοντας το τρέμπλ, καθώς επίσης και το Κύπελλο Ελλάδας στο μπάσκετ. Οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν, στον τελικό (15/5), του Παναθηναϊκού με σκορ 74-68.

Το βράδυ της 15ης Μαΐου θα το θυμούνται περισσότερο, όμως, οι φίλαθλοι του Αγρινίου, καθώς ο Παναιτωλικός νίκησε την Ηλιούπολη 3-2 και κατάφερε να επιστρέψει στα… σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από 39 χρόνια.

Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στην Ισπανία, ενώ το ίδιο έκανε και η έτερη φιναλίστ του Champions League, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην Αγγλία.

Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας, ενώ η Λίλ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια και κυπελλούχος Γαλλίας μετά από 57 χρόνια.

Τέλος, στις 12 Μαιου ο Σοφοκλής Πιλάβιος ανακοίνωσε ότι ο Ηρακλής δεν είχε καταθέσει πλαστή ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα για να μπορέσει να πραγματοποιήσει μεταγραφές κατά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Μετά από πολλές δικαστικές μάχες, η χαριστική βολή δόθηκε στον «Γηραιό» τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν και υποχρεώθηκε, μετά την μη υποβολή δικαιολογητικών, ν’ αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της τέταρτης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας.

Το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών κατέκτησε η Αλεξάνδρα Τσιάβου στο Παγκόσμιο Κύπελλο κωπηλασίας στο Μόναχο.

Keywords
Τυχαία Θέματα