Η... μόνιμη Πρωταθλήτρια Γαλλίας, Ολιμπίκ Λιόν (photos+videos)

Το Onsports αρχίζει την περιήγησή του στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα γυναικών και σας παρουσιάζει την μόνιμη Πρωταθλήτρια Γαλλίας, τα τελευταία χρόνια, αλλά και Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ολιμπίκ Λιόν.

Η ομάδα της Ολιμπίκ Λιόν είναι γνωστή κυρίως από το ανδρικό της τμήμα, το οποίο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στον πλανήτη, με παίκτες παγκόσμιας κλάσης, όμως οι φίλαθλοι του συλλόγου έχουν να υπερηφανεύονται για το καμάρι

τους, που δεν είναι άλλο από το γυναικείο τμήμα. Η ομάδα Γυναικών της Λιόν ιδρύθηκε στην δεκαετία του 1970, ως ανεξάρτητο σωματείο της πόλης, όμως από το 2004 ενσωματώθηκε στα τμήματα της Ολιμπίκ.

Αυτή την στιγμή οι «Λιονέ» αποτελούν το μεγάλο «κόσμημα» του γαλλικού γυναικείου ποδοσφαίρου, αφού είναι μόνιμες πρωταθλήτριες τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ την περσινή σεζόν πανηγύρισαν και την κατάκτηση του Champions League, επικρατώντας με 2-0 στο τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, της γερμανικής, Πότστνταμ. Μάλιστα αυτή η νίκη είχε και μια μορφή... εκδίκησης, καθώς ένα χρόνο νωρίτερα οι Γερμανίδες ήταν εκείνες που είχαν κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο, λυγίζοντας την αντίσταση της Ολιμπίκ Λιόν στα πέναλτι με 7-6.

Αυτές όμως δεν είναι οι μοναδικές διακρίσεις για την ομάδα της Λιόν στην Ευρώπη, αφού την αγωνιστική περίοδο 2007-08 έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA. Όσον αφορά τους τίτλους που έχει πανηγυρίσει η Ολιμπίκ Λιόν, δεν είναι και λίγοι για μια ομάδα που έχει ιστορία μόλις οκτώ ετών. Συγκεκριμένα, οι «Λιονέ» έχουν κατακτήσει πέντε φορές το πρωτάθλημα Γαλλίας (2007, 2008, 2009, 2010, 2011), δύο φορές το Κύπελλο Γαλλίας (2004, 2008) ενώ αν συμπεριλάβουμε και τους τίτλους που έχει κατακτήσει η ομάδα πριν ενσωματωθεί στα τμήματα της Ολιμπίκ, τότε πρόκειται για άλλα πέντε τρόπαια και συγκεκριμένα τέσσερα Πρωταθλήματα (1991, 1993, 1995, 1998) και ένα Κύπελλο Γαλλίας (2003). Στην κορυφή του παλμαρέ των «Λιονέ» φυσικά φιγουράρει το τρόπαιο του Champions League του 2011.

Φέτος η πορεία της Ολιμπίκ Λιόν παραμένει εξαιρετική στο Champions League, αφού έχει φτάσει ήδη στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Φρανκφούρτη, στις 17 Μαΐου, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου, με μοναδικό στόχο βέβαια την κατάκτηση ακόμα μιας «κούπας». Για να φτάσει ως εδώ η Ολιμπίκ Λιόν απέκλεισε στα ημιτελικά, την φιναλίστ των δύο τελευταίων ετών, Πότστνταμ, με το πρώτο αγώνα στην Γαλλία να λήγει με το εντυπωσιακό 5-1 επί της γαλλικής ομάδας, ενώ η «λευκή» ισοπαλία στον επαναληπτικό έδωσε στις Γαλλίδες το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Στο γαλλικό πρωτάθλημα, ωστόσο, φέτος τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά, αφού η Λιόν κινδυνεύει έπειτα από πέντε χρόνια να χάσει τον τίτλο, καθώς τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωσή του βρίσκεται επτά βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο, Γιουβίσι. Ωστόσο, οι «Λιονέ» μετρούν δύο αγώνες λιγότερους, οι οποίοι μπορεί να φανούν καθοριστικοί στη «μάχη» του τίτλου.

Ως έδρα η Ολιμπίκ Λιόν χρησιμοποιεί το «Plaine de Jeux de Gerland», το οπο

Keywords
Τυχαία Θέματα