Η Γαλικία γιορτάζει για την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια (photos+video)

Έναν χρόνο μακριά από τα... σαλόνια της Πριμέρα Ντιβιζιόν συμπλήρωσε η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, ωστόσο θεωρείται αρκετός και απο χθες (27/5) η Γαλικία γιορτάζει για το καμάρι της!

Η περσινή καταστροφική σεζόν για τη «Ντεπόρ», στην οποία δεν μπόρεσε να αποφύγει τον υποβιβασμό, ανήκει στο παρελθόν, αφού από χθες η ομάδα του Χοσέ Λουίς Όλτρα πανηγυρίζει την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας.

Η νίκη με 2-1 επί της Ουέσκα έδωσε το έναυσμα για τα πανηγύρια στις τάξεις των οπαδών της ομάδας, αφού

μία μόλις αγωνιστική πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο, ο οποίος συνδυάζεται ασφαλώς με την άνοδο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Η... παρένθεση της Σεγούντα Ντιβιζιόν

Η Λα Κορούνια έχει δώσει, μέχρι στιγμής, 41 αγώνες στους οποίους κατάφερε να κάνει όσες το δυνατόν λιγότερες «γκέλες». Η έμπειρη άμυνά της μπορεί να κατέχει την 7η μόλις καλύτερη επίδοση, αφού δέχθηκε 45 γκολ, ωστόσο η επίθεση και η «πολυφωνία» σε αυτή, της χαρίζει τον τίτλο του πρωταθλητή. Έχει την δεύτερη καλύτερη με 75 γκολ, με τις επιδόσεις της να φτάνουν στα ύψη μέσα στο... κάστρο της.

Το «Ριαθόρ» δίνει... τίτλο, αφού έχει 18 νίκες 2 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα! Εκτός έδρας η «Ντεπόρ» μετράει 10 νίκες 2 ισοπαλίες και 8 ήττες, οι οποίες όπως φαίνεται δεν της στοίχισαν.

Τα πρώτα... βιολιά

Ο Χουάν Κάρλος Βαλερόν Σαντάνα, ο γνωστός σε όλους μας Βαλερόν, είναι ο ηγέτης των Γαλιθιάνων. Στα 36 του έμεινε στην ομάδα που αγωνίζεται εδώ και 12 χρόνια, με σκοπό να βοηθήσει την αγαπημένη του Ντεπόρ να επιστρέψει στα μεγάλα... σαλόνια. Το κατάφερε, αφού η συμβολή του ήταν καθοριστική. Έχει παίξει σε 37 ματς, ξεκινώντας μόλις τα τρία από αυτά από τον πάγκο! Έχει πετύχει πέντε γκολ, όμως η εμπειρία του... ξεχειλίζει σε όλες τις γραμμές του γηπέδου.

Ο Ιβάν Σάντες Ρίκο Σότο, ή αλλιώς Ρίκι είναι ο πιο έμπειρος παίκτης της ομάδας και εκείνος που πρόσθεσε το κάτι παραπάνω στην ομάδα του Όλτρα. Ο 31χρονος φορ έχει αγωνισθεί σε 29 παιχνίδια έχοντας πετύχει 13 γκολ. Στην έβδομη χρονιά του στην Γαλικία θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στην πρώτη τη τάξει κατηγορία.

Ο Χοσέ Αντρές Γκουαρδάδο Χερνάντες, είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει η Λα Κορούνια στον μεσοεπιθετικό τομέα. Ο Μεξικανός θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα του κεντροαμερικάνικου ποδοσφαίρου, περιμένοντας να κάνει το «άλμα» στην καριέρα του. Έχει αγωνισθεί σε 35 παιχνίδια, προσφέροντας 11 γκολ και πολλές ασίστ στους συμπαίκτες του. Με την εκρηκτικότητά του και την ταχύτητα δημιουργεί αμέτρητα προβλήματα στους αντίπαλους αμυντικούς και περιμένει την επιβράβευση (μία καλή μεταγραφή) για την φετινή, πετυχημένη χρονιά.

Ο «αρχιτέκτονας» της Ντεπορτίβο

Το όνομα αυτού, Χοσέ Λουίς Όλτρα. Για τους περισσότερους μπορεί να μην... λέει και πολλά αυτό το όνομα. Ο 43χρονος προπονητής δεν είναι από τους πρώτους κόουτς στο ευρωπαϊκό στερέωμα, όμως κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να επαναφέρει την ομάδα της Γαλικίας εκεί που ανήκει. Προσελήφθη τον Μάιου του 2011 μ

Keywords
Τυχαία Θέματα