Η δικαίωση του Κορσικανού...

Την ώρα που ο Ντούντα και τα «μωρά» του επιστρέφουν από την Πόλη ως πρωταθλητές Ευρώπης, έχοντας πραγματοποιήσει την ανατροπή του «αιώνα», ο Φρανσουά Μοδέστο αποδέχθηκε την πρόταση της ΠΑΕ και είναι ο πρώτος από τους έμπειρους παίκτες του Ολυμπιακού που θα συνεχίσουν για ακόμη ένα χρόνο στην ομάδα.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστευαν ότι ο 34άχρονος Κορσικανός έκανε τον κύκλο του και πως δύσκολα θα ανανέωνε τη συνεργασία του, αφού το σύνθημα που επικρατεί πλέον και στην ποδοσφαιρική ομάδα είναι «τόπο

στα νιάτα». Είχε τους λόγους του, όμως, ο Βαγγέλης Μαρινάκης που επιδίωξε και πέτυχε την παραμονή του πρώην αρχηγού της Μονακό.

Ποιοι είναι αυτοί; Πρώτα απ' όλα ο πρόεδρος των πρωταθλητών Ελλάδας, είναι αποφασισμένος να στηρίξει το νέο προπονητή, όχι μόνο με νέους και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, αλλά και με ορισμένους μπαρουτοκαπνισμένους, οι οποίοι θα προτάξουν τα στήθη τους την ώρα της μάχης κι ένας από αυτούς είναι ο «πολεμιστής» Φρανσουά.

Έχει σημασία για κάθε προπονητή, ο οποίος αναλαμβάνει μια ομάδα, η οποία είναι επιτυχημένη σε όλα τα επίπεδα, να έχει και παίκτες-ηγέτες στο ρόστερ του. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Μοδέστο, ο οποίος μπορεί να μην είναι ο πιο γρήγορος ή ο πιο τεχνίτης αμυντικός, αλλά έχει ενέργεια, τσαμπουκά και αστείρευτες δυνάμεις.

Ένας άλλος λόγος που ο πολύτιμος άσος θα συνεχίσει για ακόμη ένα χρόνο στου Ρέντη, έχει να κάνει με την ικανότητά του να παίζει σε πολλές θέσεις. Μπορεί να αγωνιστεί και ως δεξιός μπακ, όπως έγινε σε αρκετά παιχνίδια φέτος, και ως στόπερ, αλλά και ως «κόφτης». Άρα μπορεί να αποτελέσει μια χρήσιμη λύση, σε πιθανή απουσία του Τοροσίδη, ο οποίος ενδέχεται ακόμη και να πουληθεί, αλλά και να καλύψει κενά που μπορεί να δημιουργηθούν είτε στο κέντρο της άμυνας, είτε μπροστά απ' αυτήν.

Μπορεί η φετινή του σεζόν να μην ήταν τόσο καλή όσο η προηγούμενη που έβγαλε μάτια ως παρτενέρ του Ιμπαγάσα στη μεσαία γραμμή, αλλά δεν παύει να είναι ένας αξιόπιστος ποδοσφαιριστής, είτε όταν ξεκινά βασικός, είτε όταν έρχεται από τον πάγκο. Δεν έχει, άλλωστε, δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα όταν δεν βρίσκεται στις αρχικές επιλογές, στοιχείο απαραίτητο για τη διατήρηση του καλού κλίματος στα αποδυτήρια.

Οι «πασπαρτού» είναι απαραίτητοι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα όταν συνδυάζουν πάθος, εμπειρία και ηγετικά χαρακτηριστικά. Ο Μοδέστο ήταν, δικαιωματικά, κι ένας από τους αρχηγούς του Ολυμπιακού την προηγούμενη περίοδο, αφού διαθέτει όλο το πακέτο για να φορά, αν χρειαστεί και το περιβραχιόνιο στο μπράτσο. Δεν είναι ο παίκτης που θα λάμψει, αλλά είναι αυτός που θα τα δώσει όλα για την ομάδα, κόντρα σε κάθε αντίπαλο, γεγονός που δεν μπορεί και δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο από κανέναν.

Η περίπτωσή του, άλλωστε, αποτελεί κι ένα πρώτης τάξεως παράδειγμα για τους νεότερους πως όποιους δουλεύει και είναι σωστός επαγγελματίας, δικαιώνεται. Εκείνο που μετράει σε τελική ανάλυση δεν είναι η ηλικία, αλλά η διάθεση για προσφορά και η δίψα για νέες κατακτήσεις...

Keywords
Τυχαία Θέματα