Ολυμπιακή Φλόγα: Στο συνοριακό φυλάκιο των Κήπων

Στο συνοριακό φυλάκιο των Κήπων βρέθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα την 5η μέρα της Λαμπαδηδρομίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012».

Τον βωμό που είχε στηθεί στα σύνορα της Ελλάδας και της Τουρκίας άναψε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Ζαννιάς. Συγκινημένος δήλωσε: «Είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο για

μένα. Τα συναισθήματα μου είναι τόσο έντονα που δεν μπορώ να τα περιγράψω. Ο πατέρας μου έχασε την όραση του στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και γνωρίζω την καταστροφή του πολέμου και τη σημασία της ειρήνης. Φέραμε την Φλόγα εδώ στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία για να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα που να χωρίζει τους λαούς του πλανήτη και πρέπει όλοι να διδαχθούμε από τα μηνύματα και τις αξίες του Ολυμπισμού».

Λαμπαδηδρόμοι ήταν και τέσσερις Έλληνες συνοριακοί φύλακες, αλλά και μία Ρουμάνα αστυνομικός, μέλος της δύναμης Frontex για την φύλαξη των συνόρων της Ευρώπης, η οποία δήλωσε: «Δεν το περίμενα και είναι κάτι που δεν έχω ξαναζήσει. Σας ευχαριστώ όλους. Μακάρι να επικρατήσει παντού ειρήνη».
Στην Κομοτηνή, απ 'οπου ξεκίνησε η Φλόγα το πρωί το βωμό άναψε ο πρωταθλητής του ύψους Κώστας Μπανιώτης.
Επόμενοι σταθμοί ήταν οι Φέρες, η Αλεξανδρούπολη, η Ξάνθη και η Δράμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα