Η διαχείριση των ντέρμπι, η ΑΕΚ και ο Βαλβέρδε

Είναι αναγκασμένος συνεχώς πλέον ο Παναθηναϊκός, να διαχειρίζεται κρίσεις. Ανεξάρτητα μάλιστα και από τα αποτελέσματα που παίρνει η ομάδα στα γήπεδα. Είναι αντικειμενικό αυτό και δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά, αφού τα προβλήματα είναι αυτά που τον αναγκάζουν να ασχοληθεί.

Παρ’ όλα αυτά, είναι αναγκασμένος ταυτόχρονα να διαχειρισθεί και το αγωνιστικό κομμάτι της ιστορίας. Δύσκολο πράγμα, αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Ο Παναθηναϊκός

πρέπει να βρει χρόνο και δυνάμεις, ώστε παράλληλα με την προσπάθεια να βρει οικονομικές ενέσεις και να γλιτώσει την τιμωρία στην Ευρώπη, να βρει άλλες τόσες για να επικεντρωθεί στην μάχη του πρωταθλήματος.

Κι όταν λέω στην μάχη του πρωταθλήματος, εννοώ καθαρά σε αγωνιστικό επίπεδο. Γιατί ακόμα και την ενασχόληση με το παρασκήνιο, με την τιμωρία του Φερέιρα, με τις διαιτησίες και όλα τα συναφή, φύρα την θεωρώ. Φύρα που ουσιαστικά του αφαιρεί δυνάμεις και ενέργεια, από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, που είναι και το σημαντικότερο. Για να μην κιόλας, ότι είναι πολύ πιθανόν να του… σπέρνουν επίτηδες όλες αυτές τις τρικλοποδιές στον δρόμο του, για να ασχοληθεί με αυτές παραμελώντας τα υπόλοιπα που θα παίξουν επί της ουσίας και τον καθοριστικό ρόλο στην μάχη του πρωταθλήματος.
Για τον Παναθηναϊκό αυτή την στιγμή, υπάρχουν μόνο τα τρία ντέρμπι που έρχονται. Όλα τα υπόλοιπα, μπορεί να τον απασχολούν, αλλά εντελώς περιθωριακά και επειδή είναι αναγκασμένος. Όχι σαν κύρια ενασχόληση και πρώτο καθήκον. Η ομάδα πρέπει να είναι η κύρια ενασχόληση και το πρώτο καθήκον. Γιατί κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός, να τα πάει καλά σε όλα αυτά, αλλά αν δεν πάρει η ομάδα τα αποτελέσματα που πρέπει, χωρίς κέρδος κέρατα θα είναι όλα αυτά.

Τα τρία ντέρμπι που έρχονται λοιπόν, είναι αυτά που θα κρίνουν την έκβαση του πολέμου για τον Παναθηναϊκό. Και θέλουν και αυτά… καλή διαχείριση. Σε αγωνιστικό επίπεδο.

Ο Παναθηναϊκός στα παιχνίδια αυτά, θεωρητικά θα είναι πιο γεμάτος από λύσεις, σε σχέση με το πώς ήταν στα τελευταία του παιχνίδια. Θεωρητικά θα είναι στην διάθεσή του και οι Λέτο, Κουίνσι, Νίνης. Θεωρητικά πάντα. Καθώς αν το πρόβλημα του Λέτο είναι τόσο σοβαρό που να τον έχει κρατήσει έξω καιρό τώρα, τίποτε δεν εγγυάται ότι θα επιστρέψει σε φουλ κατάσταση και για τα τρία αυτά παιχνίδια. Όπως φυσικά το ίδιο ισχύει και για τον Νίνη. Που από την στιγμή που μέχρι τώρα δεν έχει κανένα παιχνίδι στα πόδια του, λίγο δύσκολο να βουτήξει με την μία και για ολόκληρα ενενηντάλεπτα σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και έτσι και οι δύο τους, σίγουρα θα μπορούν να βοηθήσουν σε κάποια ικανά χρονικά διαστήματα σε κάποιο από τα επόμενα ντέρμπι ή και στα τρία ακόμα στην ιδανική περίπτωση.

Οπότε αντικειμενικά ο Παναθηναϊκός θα έχει στην διάθεσή του επί πλέον λύσεις που δεν είχε μέχρι τώρα.

Απ’ την άλλη όμως, ο Φερέιρα έχει να αντιμετωπίσει το πιο σοβαρό ίσως πρόβλημα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει σε αγωνιστικό επίπεδο μέχρι τώρα. Κι αυτό είναι η αναγκαστική απουσία των Βιτόλο και Σιμάο στα παιχνίδια για τα οποία δηλώθηκ

Keywords
Τυχαία Θέματα