Η μπάλα στον Κρις Πολ και 3-1 οι Κλίπερς

09:26 8/5/2012 - Πηγή: OnSports

Πήραν δύο κρίσιμα επιθετικά ριμπάουντ στην παράταση και οι Λος Άντζελες Κλίπερς επικράτησαν με 101-97 (87-87 κ.α.) των Μέμφις Γκρίζλις.

Για όλο το παιχνίδι, οι «αρκούδες» κυριάρχησαν στους πόντους δεύτερων ευκαιριών, αλλά οι Κλίπερς πέτυχαν αυτούς που… έπρεπε στο έξτρα πεντάλεπτο. Οι Μο Ουίλιαμς και Μπλέικ Γκρίφιν «άρπαξαν» τα πολύτιμα ριμπάουντ, τα οποία έφεραν το σκορ στο καταλυτικό 95-89, 2:42 πριν από τη λήξη. Άλλωστε οι Γκρίζλις δεν είχαν άλλη ουσιαστική «απάντηση» κόντρα στον κεφάτο Κρις Πολ, αν και μείωσαν σε 99-97, 8.1 δεύτερα

πριν από τη λήξη.

Οκτώ πόντους σημείωσε στην παράταση ο πλέι-μέικερ των Κλίπερς, αλλά ήταν ο μοιραίος στο 48λεπτο. Συγκεκριμένα ο Πολ έμεινε με τη μπάλα στα χέρια στην τελευταία επίθεση, αν και αυτή είχε συνολική διάρκεια 20.9 δευτερόλεπτα. Σε 87-87 είχε ισοφαρίσει με δύο εύστοχες βολές ο Ζακ Ράντολφ.

Νωρίτερα οι Κλίπερς προηγήθηκαν με δέκα πόντους (84-74, 4:31 πριν από τη λήξη του τέταρτου 12λεπτου), αλλά δέχθηκαν επιμέρους σκορ 11-1, που έφερε, για πολλοστή φορά, το παιχνίδι στα ίσα. Με δέκα πόντους διαφορά (51-41) μπήκαν μπροστά στο σκορ και στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο έληξε 51-45 υπέρ του συλλόγου του Λος Άντζελες.

Στο δεύτερο κομμάτι της αναμέτρησης, οι Κλίπερς διατήρησαν τον έλεγχο του ρυθμού, αλλά δεν μπόρεσαν να «σκοτώσουν» τους μαχητικούς και σκληρούς εκπροσώπους του Μέμφις. Εν τέλει οι Γκρίζλις προσπάθησαν για την ανατροπή έχοντας χάσει δύο ματς της σειράς με σχετικό τρόπο, αλλά ο Πολ «αρνήθηκε» συμπληρώνοντας 27 πόντους, εννέα ριμπάουντ και επτά ασίστ.

Πρώτος σκόρερ, πάντως, ήταν ο Μπλέικ Γκρίφιν με τριάντα πόντους, αν και αποβλήθηκε 2:26 πριν από το τέλος της παράτασης υποπίπτοντας στο έκτο του φάουλ. Πέτυχε 10/17 βολές και 10/15 δίποντα, ενώ μοίρασε επτά ασίστ και μάζεψε πέντε ριμπάουντ.

Στους εννέα πόντους έφτασε ο Ουίλιαμς διαμορφώνοντας το 101-97 με δύο εύστοχες βολές. Ακόμα ο Καρόν Μπάτλερ είχε 14 με 5/10 σουτ, ο Ντε Αντρέ Τζόρνταν έφτασε στους έξι πόντους και στα τρία μπλοκ, ο Νικ Γιανγκ στους πέντε πόντους, οι Έρικ Μπλέντσο και Ράντι Φόι στους τρεις, ενώ οι Ρέτζι Έβανς και Κενιόν Μάρτιν είχαν από δύο. Παρά τη νίκη τους, οι Κλίπερς υστέρησαν στα ριμπάουντ (47-36), αλλά ήταν θετικοί στις κρισιμότερες φάσεις της αναμέτρησης.

Από την άλλη, οι Μάικ Κόνλεϊ και Ρούντι Γκέι είχαν 25 και 23 πόντους, αντίστοιχα. Επίσης μάζεψαν από επτά ριμπάουντ, ενώ ο Κόνλεϊ μοίρασε και οκτώ ασίστ. Στους δώδεκα πόντους έφτασε ο Ράντολφ, στους εννέα ο Μαρίς Σπέιτς, στους οκτώ ο «παγωμένος», από το άγχος, Μαρκ Γκασόλ, στους έξι ο Τόνι Άλεν, στους πέντε με 1/5 σουτ ο Ο Τζέι Μέιο, στους τέσσερις ο Ντάντε Κάνινγχαμ, στους τρεις ο Χαμέντ Χανταντί και στους δύο ο Κουίνσι Ποντέξτερ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι Γκρίζλις ξεκίνησαν με 10-2 και 12-4 στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα, αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν άλλη αξιοσημείωτη διαφορά. Πάντως για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι αντιμετώπισαν με πλειάδα σκληρών μαρκαρισμάτων τους Κλίπερς.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι «αρκούδες» έμειναν

Keywords
Τυχαία Θέματα