Καμπούρης: «Να εκμεταλλευτούν τον Ίβκοβιτς»

08:57 8/5/2012 - Πηγή: OnSports

Την πεποίθησή του πως ο Ολυμπιακός θα καταφέρει στο μέλλον να φθάσει ψηλά εξέφρασε ο Αργύρης Καμπούρης.

Ο παλαίμαχος σέντερ των Πειραιωτών φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Κόκκινα Καλάθια» στο Κανάλι Ένα, παρέα με τους Μίλαν Τόμιτς και Στιβ Γιατζόγλου, και εξήγησε πως ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι δάσκαλος, τον οποίο πρέπει να εκμεταλλευτούν οι παίκτες για να πάρουν το καλύτερο δυνατό. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το τότε και το τώρα: «Μου θυμίζει ο Ολυμπιακός

τις δικές μας ομάδες. Είναι ομάδα. Δεμένοι μεταξύ τους. Έχουν το μεγαλύτερο προσόν και πρέπει να το εκμεταλλευτούν, τον Ίβκοβιτς. Καθένας έχει το ρόλο του κι αυτό είναι το καλό. Έχει και την τρέλα, όταν κερδίζεις θέλεις να κάνεις κάτι παραπάνω. Βλέπω το Χάινς που παρά το ύψος του κάνει τα πάντα και μοιάζει σαν 2,13μ.».

Για τον Τζόι Ντόρσεϊ: «Μου αρέσει ο Ντόρσεϊ, αλλά του λείπουν κάποιες λεπτομέρειες και πρώτη φόρα βλέπω έναν Αμερικανό να μην απειλεί μόλις παίρνει την μπάλα. Τη δίνει κατευθείαν. Φοβερός αμυντικός, αν μάθει να ποστάρει και να ζητάει μπάλα θα φτιάξει το όνομά του».

Για το ότι ο Ολυμπιακός έχει τον τίτλο του αουτσάιντερ στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα: «Έχουν δυνατότητα για κάτι παραπάνω. Είναι καλό να μας βλέπουν σαν αουτσάιντερ. Οι προπονήσεις που κάνουν τα παιδιά, πάντως, είναι τέλειες. Η Μπαρτσελόνα, όμως, δεν θα μας δει σαν αουτσάιντερ. Είμαστε στο τοπ της απόδοσής μας. Οι παίκτες έχουν διάρκεια και ενέργεια που τη βγάζουν μέσα στο παιχνίδι. Ο Ίβκοβιτς είναι δάσκαλος, σου βγάζει σεβασμό στο παιχνίδι και πρέπει όλοι να τον εκμεταλλευτούν και να πάρουν όλο και περισσότερα».

Για το φετινό Ολυμπιακό: «Κανένας δεν το πίστευε ότι θα είχε αυτή την εξέλιξη η ομάδα. Κανείς δεν το περίμενε. Πιστεύω αυτά τα παιδιά έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι εκμεταλλευτήκαν τις ευκαιρίες. Ο Μάντζαρης έδειξε ότι άρπαξε την ευκαιρία μέσα από το Περιστέρι και είναι βασικός στον Ολυμπιακό».

Για την Εθνική Ελλάδας: «Τους ανοίγουμε τις πόρτες για να παίξουν στην ομάδα. Από τη στιγμή που για μερικούς υπάρχει ο κορεσμός δίχως λόγο, ας παίξουν αυτοί. Νομίζω ότι ο Ίβκοβιτς φέτος έχει βγάλει αθλητές που θα περάσουν από το κατώφλι της Εθνικής».

Για τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο: «Είναι μεγάλο λάθος να θέλουν κάποιοι να διώξουν τέτοιους ανθρώπους, που αγαπούν τον Ολυμπιακό και βάζουν τα χρήματά τους. Ήρθαν μετά τον Κόκκαλη κι έδειξαν έμπρακτα ότι θέλουν να πάνε ψηλά την ομάδα. Να ξέρετε ότι αυτή η ομάδα θα πάει ψηλά».

Για τις ακαδημίες του Ολυμπιακού: «Καιρός είναι να πάρουμε κάποια στοιχεία από το ευρωπαϊκό μπάσκετ, να βγάλεις δηλαδή κάτι από τις υποδομές. Εμείς βγάζαμε νέους. Και ο Ολυμπιακός πλέον δουλεύει σε αυτό πάρα πολύ καλά. Υπάρχει και η απαιτούμενη στήριξη από τον κόουτς και τη διοίκηση. Ο Ίβκοβιτς μας έχει παρακολουθήσει μία φορά και θέλει να το ξανακάνει. Θέλει σε μια άλλη προπόνηση να δουλέψει με τα παιδιά. Θα έρθουν και ο Τόμιτς και ο Αγγέλλου και ο Μαρμαρινός. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τις ακαδημίες μας. Προσπαθούμε τα παιδιά να το αγαπήσου

Keywords
Τυχαία Θέματα