Για 3η φορά στους Ολυμπιακούς ο Μάρας

Ο Έλληνας πρωταθλητής της ενόργανης προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη συνεχόμενη φορά στην καριέρα του.

Την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μάλιστα για τρίτη συνεχόμενη φορά, εξασφάλισε ο Βλάσης Μάρας. Ο 28χρονος πρωταθλητής «σφράγισε» εύκολα το εισιτήριο στην πρεμιέρα του προολυμπιακού τουρνουά της ενόργανης

γυμναστικής, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο στάδιο «North Greenwich Arena» του Λονδίνου.

Ο Βλάσης Μάρας συγκέντρωσε 85,315 βαθμούς στο σύνθετο ατομικό (έδαφος: 13,850, πλάγιος ίππος: 13,433, κρίκοι: 13,900, άλμα: 15,600, δίζυγο: 13,866, μονόζυγο: 14,666) και έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής της ενόργανης που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας για τρίτη φορά στη σειρά στη σπουδαιότερη αθλητική διοργάνωση του κόσμου.

Ράφτης: «Με το σπαθί του»!

«Με το σπαθί του πηγαίνει για τρίτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες ο Βλάσης. Αυτό λέει πολλά, όμως δε λέει και τίποτε, γιατί σημασία για μας δεν έχει η συμμετοχή, αλλά η διάκριση! Θέλουμε πολύ ένα Ολυμπιακό μετάλλιο και ελπίζω να καταφέρει να το κατακτήσει αυτή τη φορά. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις», δήλωσε ο προπονητής του Μάρα, Δημήτρης Ράφτης.

Αναφορικά με την εμφάνιση του αθλητή του, είπε: «Έκανε πολύ καλή, σταθερή εμφάνιση. Ο αγώνας βγήκε όπως περιμέναμε και ακόμα καλύτερα. Είχαμε χαμηλώσει λίγο τις αρχικές αξίες των προγραμμάτων του για σιγουριά και όλα πήγαν μια χαρά».

Ο προπονητής του Μάρα διευκρίνισε ότι ο αθλητής του δε θα συμμετάσχει στο μεθαυριανό τελικό του μονόζυγου, ακόμα κι αν μπει στην προνομιούχο οκτάδα: «Δεν πιστεύω ότι η βαθμολογία του θα τον βάλει στον τελικό, αλλά ακόμα κι αν συμβεί αυτό, δεν πρόκειται να πάρει μέρος. Εδώ ήρθαμε για το σύνθετο ατομικό και την Ολυμπιακή πρόκριση. Οι τελικοί οργάνων δεν έχουν καμία αξία. Τώρα είναι στιγμή για να ξεκουραστεί ο αθλητής. Θα έχουμε όλους τους επόμενους μήνες για να προετοιμαστούμε καλύτερα στο μονόζυγο».

Η ελληνική παρουσία στο test event συνεχίζεται την Τετάρτη με τις Βάσω Μιλλούση και Λίνα Μητράκου, οι οποίες θα αγωνιστούν στο σύνθετο ατομικό, διεκδικώντας μία θέση στους Αγώνες του Λονδίνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα