Τίποτα δε γίνεται τυχαία...

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη νίκη του Κολοσσού στο Περιστέρι, ο Βασίλης Φραγκιάς επεσήμανε ότι «πριν την έναρξη της σεζόν δεν θα στοιχημάτιζε ούτε ένα ευρώ στο ότι τη 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος θα έπαιζε ντέρμπι κορυφής με τον Παναθηναϊκό».

Δεν πρέπει να υπάρχει πιό ευτυχισμένος άνθρωπος που διαψεύστηκε. Ο πρώτος γύρος «κλείνει» και στην κορυφή ισοβαθμούν οι δύο «αιώνιοι» με τον Κολοσσό. Στα 11 ματς που έχουν δώσει οι Ροδίτες (υπάρχει και ρεπό, μην το ξεχνάτε) έχουν ηττηθεί μόνο από τον Ολυμπιακό

κι έχουν νικήσει στα 10!

Σε πολλά έδειξαν χαρακτήρα και προσωπικότητα νικητή: Κόντρα στον Ίκαρο στη Γλυφάδα επικράτησαν μετά από δύο παρατάσεις κι ενώ στην κανονική διάρκεια όλα έδειχναν εναντίον τους. Στα Ιλίσσια, είδαν τον Ηλυσιακό ν' ανατρέπει μιά σημαντική διαφορά και να περνά μπροστά αλλά και πάλι βρήκαν τον τρόπο να νικήσουν. Στη Ρόδο και στο μεγάλο ματς με το Ρέθυμνο, πάλι βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο (μετά από τρίποντο του Τσόχλα) αλλά κατάφεραν να ισοφαρίσουν (με τρίποντο του Χάτεν) να στείλουν το ματς στην παράταση και να νικήσουν.

Η μόνη τους ήττα μέχρι στιγμής έχει γραφτεί στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό. Φυσιολογικό αποτέλεσμα αν μη τι άλλο...

Η αλήθεια είναι ότι τυχαία δε γίνεται τίποτα. Ο Βασίλης Φραγκιάς «έχτισε» την ομάδα ιδανικά το καλοκαίρι διατηρώντας μιά γερή βάση παικτών: Τσάμης, Χαρίσης και Ασημακόπουλος, μαζί με το Γεωργαλλή που είχε επιστρέψει από πέρυσι στη Ρόδο αλλά και τον ελληνοαμερικανό, Στιβ Πάνο. Στη συνέχεια πρόσθεσε στο ρόστερ έναν από τους πιό έμπειρους παίκτες του πρωταθλήματος, τον Γιώργο Καλαϊτζή αλλά και τον κορυφαίο παίκτη της Α2 (Λιακόπουλος). Στην πορεία βρέθηκε και ο Δημήτρης Κομποδιέτας, ό,τι πρέπει για ειδικούς ρόλους.

Το επόμενο «στοίχημα» ήταν οι αμερικανοί και ο Φραγκιάς δούλεψε σωστά σ' αυτό το θέμα: Ο Σκότι Χόπσον προς γενική έκπληξη δε βρήκε θέση στο ντραφτ αλλά όλοι λένε πως πρόκειται για παίκτη... καταδικασμένο να πετύχει και ότι ειδικά στην Ευρώπη είναι ικανός για μεγάλη καριέρα. Προς το παρόν «μαθαίνει» (πριν λίγους μήνες βγήκε από το κολλέγιο) και δείχνει τις αρετές του ως πολυσύνθετος φόργουορντ.

Ο Μάρκους Χάτεν είναι ένας παίκτης που γνωρίζει καλά την ευρωπαϊκή πραγματικότητα (έχει αγωνιστεί σε Ισραήλ, Ιταλία, Πολωνία, Ισπανία και Βέλγιο) κι όπου αγωνίστηκε έδειξε ηγετική προσωπικότητα. Το ίδιο κάνει και στη Ρόδο με τον Κολοσσό. Είναι ο ορισμός της «ψαγμένης επιλογής» και ο Φραγκιάς αναζήτησε πολύ «βαθιά» το ζήτημα πιάνοντας και την εξαιρετική κολλεγιακή του καριέρα (περίπου προ 10ετίας).

Ο Ρούμπεν Μπόικιν είναι επίσης παίκτης που γνωρίζει καλά την ευρωπαϊκή πραγματικότητα λόγω της θητείας του στα πρωταθλήματα της Πολωνίας και της Ιταλίας. Επίσης δόθηκε βάση στο «κολλεγιακό βιογραφικό» του (16,4 πόντοι- 8,9 ριμπάουντ και 3,1 ασίστ ως τελειόφοιτος στο Νόρθερν Αριζόνα) κι... έδεσε απόλυτα με τον προσανατολισμό και το πλάνο του Φραγκιά.

Δεν γίνεται τίποτα τυχαία... Δεν υπάρχει «άστρο» ούτε και τύχη αν δεν την προκαλέσεις. Σε τελική α

Keywords
Τυχαία Θέματα