Φιέστα με… καλεσμένους τους «Φαίακες»

21:02 8/4/2012 - Πηγή: OnSports

Ο Ολυμπιακός ήθελε τη νίκη απέναντι στην Κέρκυρα, στο τελευταίο επίσημο εντός έδρας ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τη φετινή σεζόν και να πανηγυρίσει με τον καλύτερο τρόπο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο, η Κέρκυρα με εξαιρετική τακτική… αμαύρωσε την γιορτή των Πρωταθλητών Ελλάδας. Χλιαρές

αποδοκιμασίες από τους οπαδούς.

Το «συγκρότημα» του Τίμου Καβακά… άντεξε στην πίεση – όχι και τόσο μεγάλη – των παικτών του Ερνέστο Βαλβέρδε και με… εκτελεστή τον Ιωάννου στο 80’ πήρε ένα σημαντικό «τρίποντο» στην «μάχη» που δίνει για την παραμονή και ανέβηκε στην 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα, κρατώντας… ζωντανές τις ελπίδες της, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του αγώνα. Οι «Φαίακες» ολοκλήρωσαν τον αγώνα με παίκτη λιγότερο, καθώς στα… χασομέρια του αγώνα, ο Κοντοδήμος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, δεύτερη κίτρινη, για καθυστερήσεις.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τον Ολυμπιακό τη φετινή χρονιά στο «κάστρο» του, το οποίο έμεινε… απόρθητο για 27 αγωνιστικές, ωστόσο, στο φινάλε του πρωταθλήματος, η Κέρκυρα βρήκε την… κερκόπορτα. Αυτό έφερε αποδοκιμασίες - χλιαρές - από τους οπαδούς των γηπεδούχων και οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος κόπασαν… άμεσα.

Πολύ γρήγορα αναμένεται να ξεχαστεί το πρώτο μέρος στο «Γ. Καραϊσκάκης», το οποίο δεν κινήθηκε σε… έντονο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να μένουν στο «λευκό» 0-0 και να απουσιάζει η μεγάλη φάση, μπροστά από τα καρέ των δύο τερματοφυλάκων.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, η Κέρκυρα προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα και να βγει στην επίθεση, χωρίς να καταφέρει να δημιουργήσει κάποια επικίνδυνη στιγμή για την άμυνα του Ολυμπιακού.

Στην αντίπερα… όχθη, οι «ερυθρόλευκοι» με τις αλλαγές που είχε κάνει στο αρχικό σχήμα ο Ερνέστο Βαλβέρδε δυσκολεύτηκαν να βρουν τα… πατήματά τους και να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του Αναστασόπουλου.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για το «συγκρότημα» του Πειραιά, στο 5’ όταν ο Μοντέστο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ωστόσο, ο Τζεμπούρ δεν κατάφερε να «πιάσει» την κεφαλιά και στη συνέχεια, οι αμυντικοί της Κέρκυρας έδιωξαν χωρίς δυσκολία.

Όσο περνούσε η ώρα, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ανέβασε… στροφές και προσπάθησε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων, κυρίως από στημένες φάσεις, όπως στο 11’ όταν ο Αμπντούν έκανε τη σέντρα, μετά από κόρνερ, ο Μέλμπεργκ πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ωστόσο, ο Αναστασόπουλος ήταν στην σωστή θέση και απέκρουσε ενστικτωδώς, ενώ στην συνέχεια ο Μοντέστο που προσπάθησε να μπει στην φάση ήταν σε θέση οφσάιντ.

Με την συμπλήρωση του 20λεπτου, οι Πειραιώτες προσπάθησαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις βγαίνοντας από τα πλάγια, κινητήριους «μοχλούς» τους Μιραλάς και Αμπντούν, οι οποίοι για ένα ακόμα παιχνίδι, άλλαζαν συνεχώς θέσεις.

Μάλιστα, στο 30’ ο Βέλγος έφτασε μία… ανάσα από το γκολ, όταν βγήκε στην κόντρα, έκανε το πλασέ προ του Αναστασόπουλου, ο Έλληνας πορτιέρο απέκρουσε και στην συνέχεια, οι αμυντικοί έδιωξαν σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα, οι

Keywords
Τυχαία Θέματα