Αϊλτον: Το διαμάντι του ΑΠΟΕΛ

Νερό στο όνομα του Αϊλτον πίνουν οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, βλέποντας τον βραζιλιάνο επιθετικό να σκοράρει σε κάθε ευρωπαϊκό ραντεβού της ομάδας τους.

Ο 27χρονος επιθετικός έβαλε την υπογραφή του και στο 1-1 του Ντραγκάο, αποτέλεσμα που -σε συνδυασμό με το 2-2 στο Σαχτάρ - Ζενίτ- κρατά την κυπριακή ομάδα στην κορυφή του ομίλου της και την καθιστά φαβορί για την πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης.

Ο Αϊλτον Ζοζέ Αλμέιδα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 20

Αυγούστου του 1984 στη Χεματίτα της Βραζιλίας. Από τα 15 του ξεκινά η... επαγγελματική του περιπέτεια με το ποδόσφαιρο. Σ' αυτή την ηλικία υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με την Ατλέτικο Μινέιρο, ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει μια θέση την ομάδα. Εκανε το... αγροτικό σε αρκετές ομάδες ως δανεικός και στη συνέχεια ήρθε η μεταγαρφή στη Σουηδία και συγκεκριμένα στην Εγκριτε το 2004.

Με τις εμφανίσεις του στην Allsvenskan Premier Division τις σεζόν 2004-05 και 2005-06 (26 γκολ σε 60 ματς) εκτοξεύει τις ποδοσφαιρικές του μετοχές, προσελκύοντας το ενδιαφέρον κι άλλων ομάδων.

Στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη το 2007 στην ποδιά του Αϊλτον... σφάζονται οι δύο μεγαλύτερες ομάδες της Δανίας, η Κοπεγχάγη και η Μπρόντμπι. Τη μάχη κερδίζει η Κοπεγχάγη, δαπανώντας συνολικά 22 εκ. κορόνες για την ολοκλήρωση του deal, ποσό που είναι ρεκόρ μεταγραφής στο ποδόσφαιρο της Δανίας!

Μπορεί στα λόγια μην ήταν και τόσο καλός (σ.σ.: στην πρώτη του συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό της Δανίας είχε πέσει σε γκάφα, λέγοντας "ανυπομονώ να παίξω στη μεγαλύτερη ομάδα της... Σουηδίας"!), ωστόσο στο χορτάρι αποτελεί ένα από τα βασικά γρανάζια στη μηχανή της Κοπεγχάγης, με καλύτερή του σεζόν το 2008-09.

Τον Ιούλιο του 2010 αλλάζει σελίδα στην καριέρα του και κατηφορίζει στην Κύπρο, με στόχο να γίνει ο ηγέτης στη γραμμή κρούσης του ΑΠΟΕΛ. Πραγματοποιεί πολύ καλή πρώτη σεζόν, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η τρέχουσα περίοδος, όμως, εξελίσσεται ακόμα καλύτερα για τον 27χρονο βραζιλιάνο, που με τα έξι γκολ που έχει πετύχει στο Champions League (4 στα προκριματικά, 2 στους ομίλους) αφενός αποτελεί τον ηγέτη του ΑΠΟΕΛ στην εκπληκτική πορεία που διαγράφει στο Champions League και αφετέρου έχει υποχρεώσει αρκετές ομάδες μεγάλου βεληνεκούς να τσεκάρουν το όνομά του στην ατζέντα τους.

Στην Κύπρο λένε πως είναι θέμα χρόνου να έρθει πρόταση από μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Ο ίδιος, για την ώρα, φροντίζει να μιλάει μονάχα στο χορτάρι και με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ, εφόσον εξαντλήσει το συμβόλαιό του, θα το κάνει μέχρι το καλοκαίρι του 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα