Έρευνα σε επτά χώρες, «όχι» σε Καρακούλια!

Σε επτά ευρωπαϊκές χώρες με τις οποίες φέρονται τα συνδέονται οι «εγκέφαλοι» του κυκλώματος των «στημένων» αγώνων στην Ελλάδα, οδήγησε η έρευνα των αρχών για την υπόθεση - «Όχι» του ανακριτή στο αίτημα αποφυλάκισης του Καρακούλια.

Όπως ειπώθηκε στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ», οι ελληνικές αρχές (σε συνεργασία με τις τοπικές) εξετάζουν στοιχεία που βρέθηκαν σε Ολλανδία, Βρετανία, Ρωσία, Ιταλία, Βέλγιο, Μάλτα και Κύπρο

(στη Μεγαλόνησο μάλιστα στοιχηματίστηκαν μεγάλα ποσά σε «ύποπτους» ελληνικούς αγώνες) προκειμένου να βρεθεί η άκρη του νήματος, να ξετυλιχτεί ευκολότερα το «κουβάρι» των «στημένων» και να διαλευκανθεί πλήρως το σκάνδαλο.

Παράλληλα, μετά τον εισαγγελέα και ο ανακριτής απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης του Βασίλη Καρακούλια, με αποτέλεσμα να παραμένει στις φυλακές Κορυδαλλού, την ίδια ώρα που ο Γιώργος Τσακογιάννης περιμένει τον ανακριτή να αποφασίσει για τη δική του αίτηση (ο εισαγγελέας την έχει ήδη απορρίψει), ενώ ο τρίτος της… παρέας των προφυλακιστέων, Αχιλλέας Μπέος αιτήθηκε για δεύτερη φορά την αποφυλάκισή του.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί πως στην εκπομπή βρέθηκε καλεσμένος ο δημοσιογράφος, ακαδημαϊκός και ένας εκ των ειδικών για τα «στημένα» παιχνίδια και τη διαφθορά στον διεθνή αθλητισμό, Καναδός Ντέκλαν Χιλ, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Στην Ελλάδα δεν έχετε μία ειδική γραμμή όπου θα μπορεί να καλέσει ένας αθλητής προκειμένου να καταγγείλει μια απόπειρα δωροδοκίας του ή να εμπιστευτεί πράγματα που ίσως γνωρίζει. Παράλληλα, ένας παίκτης θα πρέπει να είναι μορφωμένος και να καταλάβει πως αν πάρει έστω και ένα ευρώ από αυτούς που στήνουν, μετά θα τον ελέγχει. Η οικονομική κρίση επίσης είναι μια πόρτα που οδηγεί στη διαφθορά», τόνισε αρχικά ο συγγραφέας του βιβλίου «Τα στημένα», για να συμπληρώσει σχετικά με τις εμπειρίες του και την Ελλάδα:

«Έζησα με αυτούς τους ανθρώπους πολύ καιρό. Μιλούσαν συνέχεια για την Ελλάδα και την Τουρκία. Δεν τους ενδιαφέρει ποιος θα κερδίσει μόνα τα χρήματα. “Είναι δύσκολο να στήσουμε παιχνίδια στην Αγγλία. Θα πάμε στην Τουρκία όπου είναι πολύ εύκολο. Δίπλα στην Ελλάδα η διαφθορά είναι μικρότερη, αλλά επίσης μπορούν να στηθούν αγώνες” μου έλεγαν χαρακτηριστικά».

Όσον αφορά για τους συνδέσμους τους στην Ελλάδα, ο Χιλ ήταν σαφής: «Έχουν και συνεργάτες στην Ελλάδα. Οι Κινέζοι δεν μπορούν να στήσουν μόνοι τους έναν αγώνα. Έχουν και τους ανθρώπους τους στις διάφορες χώρες», ενώ δεν παρέλειψε να αποκαλύψει πως άνθρωποι του κυκλώματος βρέθηκαν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004:

«Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν στην Αθήνα και πλησίασαν ποδοσφαιριστές. Μου το επιβεβαίωσε μάλιστα αστέρας της Γκάνας (σ.σ Στίβεν Άπια). Στη συνέχεια πήγα στον πρόεδρο της ομοσπονδίας της Γκάνας και δεν αντέδρασε καθόλου. Ήταν σαν να του έλεγα πως έξω κάνει ζέστη! Μου είπε απλά πως είναι πολύ σύνηθες αυτό».

Καταλήγοντας, ο Χιλ ο οποίος έχει την Τετάρτη (30/11) ραντεβού με τον ανακριτή που ερευνά την υπόθεση των «στημένων»

Keywords
Τυχαία Θέματα