Επιβράβευση ο Παναθηναϊκός για Κολοσσό!

Ο Κολοσσός Ρόδου έκανε τη μεγάλη του υπέρβαση τη φετινή σεζόν να τερματίσει στην πρώτη τετράδα της Α1 και να νικήσει στον τρίτο ημιτελικό τον πρωταθλητή Ευρώπης, Παναθηναϊκό. Άλλη μια πρωτιά για την ομάδα του Βασίλη Φραγκιά.

Έσπασε σερί επτά ετών για τον Παναθηναϊκό!

Οι Ροδίτες τερμάτισαν στην τρίτη θέση της κανονικής περιόδου του ελληνικού πρωταθλήματος, την καλύτερη που έχουν πάρει ποτέ (η αμέσως επόμενη είναι η έκτη το 2009/10) και αποκλείοντας την Καβάλα στα προημιτελικά προκρίθηκαν στα ημιτελικά για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Εκεί βρέθηκαν απέναντι στον πρωταθλητή και Κυπελλούχο Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε επτά χρόνια να χάσει σε αγώνες πλέι οφ πριν τον τελικό και οι νησιώτες ήταν η ομάδα που έσπασε αυτό το σερί του!

Η άμυνά του «λύγισε» τον Παναθηναϊκό

Μάλιστα, τον υποχρέωσαν στην δεύτερη ήττα του τη φετινή σεζόν από ομάδα πλην του κύριου και μοναδικού ανταγωνιστή τους για τον τίτλο στην Α1, Ολυμπιακού (όλες εκτός έδρας). Και οι δύο από συλλόγους της περιφέρειας (η Καβάλα η άλλη που είχε επικρατήσει με 79-70 του «τριφυλλιού» για την έκτη αγωνιστική).

Ακόμη, κράτησαν τους «πράσινους» στους 68 πόντους στη μοναδική νίκη τους επί αυτών μετά από 15 μεταξύ τους αναμετρήσεις. Οι 68 πόντοι είναι οι λιγότεροι που έχει πετύχει ο Παναθηναϊκός σε έναν αγώνα του φέτος στην Α1 σε κανονική διάρκεια και πλέι οφ, ρίχνοντας τον μέσο όρο του κατά περίπου 20 πόντους (88.2 ανά ματς η επίθεση των πρωταθλητών).

Χαρακτηριστικό ότι στην Ευρωλίγκα οι «πράσινοι» μόνο σε δύο παιχνίδια από τα 21 (14 νίκες και 7 ήττες) που έχουν δώσει είχαν χειρότερη επίθεση από αυτή (στις ήττες με Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ για την πέμπτη αγωνιστική του Τοπ - 16 -58-67- και από τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ στον τρίτο μεταξύ τους προημιτελικό -62-65-).

Η πρώτη επί του Παναθηναϊκού

Παράλληλα, ο Κολοσσός και ο ΑΓΟΡ (τέταρτος) ήταν οι πρώτες και οι μοναδικές επαρχιακές ομάδες που βρέθηκαν στην τετράδα της κανονικής διάρκειας της Α1 τον 21οαιώνα, με τον πρώτο να καταφέρνει και να κλείνει θέση και για τους ημιτελικούς, σημειώνοντας και τις πρώτες του νίκες σε πλέι οφ.

Δύο επί της Καβάλας μέσα – έξω (2-0) και μία κόντρα στον Παναθηναϊκό (για πρώτη φορά στην ιστορία του μετά από 14 ήττες από τους «πράσινους»), αφού τις τρεις προηγούμενες φορές είχε αποκλειστεί από Ολυμπιακό (2) και Μαρούσι (1) με 2-0 ήττες στους «8». Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το ρεκόρ νικών-ηττών του στα πλέι οφ της Α1 από 0-6 να μετατραπεί σε 3-8.

Αναλυτικά οι υπόλοιπες πρωτιές του Κολοσσού Ρόδου στην Α1:

Συμμετέχει για τέταρτη φορά και μάλιστα συνεχόμενη στα πλέι οφ (από το 2008/09, όταν προπονητής του ήταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος).

Είναι η επαρχιακή ομάδα με τις περισσότερες συνολικά και εκτός έδρας (μαζί με Ολύμπια Λάρισας -2006/07- και ΑΓΟΡ -2011/12-) νίκες (16 και 6 αντίστοιχα) σε μια σεζόν στην κανονική περίοδο. Επί του Παναθηναϊκού ήταν η 19η φετινή του σε όλες τις φάσεις.

Έχει μαζέψει τα περισσότερα ριμπάουντ, τόσο αμυντικά και επιθετικά, όσο και

Keywords
Τυχαία Θέματα